FİTRE MİKTARI AÇIKLANDI

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte akıllara bu yıl fitre miktarı ne kadar olacak sorusuna Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi

FİTRE MİKTARI AÇIKLANDI

Ramazan ayının başlaması ile birlikte akla ilk gelen bu Yıl fitre miktarı ne kadar olacak bu sorunun cevabını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programının canlı yayında  açıkladı.

FİTRE ASGARİ 40 LİRA ÜST SINIR YOK

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş, yaptığı açıklamada "Herkes kendi imkanına göre fitresini belirleyebilir ama asgari bu sene 40 lira olarak belirledik. 40 liranın altına düşmemesi lazım.

Dolayısıyla üst sınırı yok. Varlıklı insanlarımız, zengin insanlarımız ne kadar çok verebilirse o kadar çok sevap alacaklardır." ifadesini kullandı.

Sahur ve iftar sofralarında aile fertlerinin bir araya gelmesinin aile birliğine katkı sağladığını dile getiren Başkan Erbaş, iftar sofralarının mütevazı olması yönünde uyarılarda bulundu.

Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş şu ifadeleri kullandı: "Oruç, müminler için bir kalkandır. Oruç kötülüklere, günahlara karşı kalkan. Oruç aynı zamanda, 'İslam beş şey üzerine bina edilmiş' hadis-i şerifinde sayılan ibadetlerden birisidir. Bu ibadeti bize getiren ramazan ayıdır. dedi



3 Nisan 2022 Pazar 16:50

http://www.urfa63haber.com/haber/fitre-miktari-aciklandi-15076.html