GÜVERCİN GÜZELLİK YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte uluslararası 'Güvercin Güzellik Yarışması' düzenlendi

GÜVERCİN GÜZELLİK YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Türkiye'nin 81 ilinden ve 8 ülkeden katılımın olduğu yarışmada yaklaşık 3 bin güvercin yarıştı. Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü Belediyesi ile Güvercin Severler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Şanlıurfa Fuar Merkezinde gerçekleştirilen 1’inci Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’nin en doğusu ile en batısı en kuzeyi ile en güneyini Şanlıurfa’da buluşturan 1’inci Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışmasına Katar, Dubai, Ürdün, Lübnan, Suriye, Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerden güvercin tutkunları da katıldı.

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UKRAYNA İÇİN GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Şanlıurfa Fuar Merkezi önünde toplanan yüzlerce güvercin meraklısı halk oyunları gösterisiyle eğlenirken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün alana gelmesiyle birlikte Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın ve akan gözyaşının dinmesi, savaşın son bulması için binlerce güvercin gökyüzüne salındı. Başkan Beyazgül de beyaz bir güvercini salarak özgürlüğe kanat çırpışını izledi.

“GÜVERCİN ŞANLIURFA’DA AİLENİN BİR PARÇASIDIR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül " 81 ilimizin tamamından ve 8 yabancı ülkeden, Almanya, Belçika, Hollanda, Dubai, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Katar’dan yarışmaya katılanlar var. Festival havasında geçen yarışmada vatandaşlarımızın da buradaki kuşları görmelerini istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu tür yarışmalarımızı devam ettireceğiz. Güvercin bizim ailemizin bir parçası, hayatımızın bir parçasıdır. Eski Urfa evlerinde kuş takası vardı. Bunların her biri bir sanat eseridir.

Bu sanat eserlerini görmek için eski “Urfa Evlerine” gidebilirsiniz. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ortamın çok güzel olduğunu ve kaynaşmanın yaşandığını belirtti. Bu birlik ve beraberliğin sonunda rahmet ve bereket doğacağına inandıklarını söyleyen Canpolat, yarışmaya katılan herkese başarılar diledi.

Şanlıurfa Filo Güvercin Severler Dernek Başkanı Abut Demirkan ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Nimetoğlu yarışmanın düzenlenmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 1’inci Şanlıurfa Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışmasında çeşitli kategorilerde yarışan güvercinler arasından 700 bin lira değerindeki Zırhlı Şamı kuşu birinci olurken sahibi Gaziantepli Gökhan Göğüş’e ödülü getirdi.

Göğüş evladı gibi baktığı, beslediği zırhlı şamı kuşuna 700 bin lira teklif etmelerine rağmen satmadığını söyledi. Yarışmada boy gösteren güvercinlerin her biri kendi özelliklerinde birinci seçildi. Jüri üyeleri kuşları gözleri küçük, kaşlı, burun kısa, tok, kafa iri, sakallı, renk açık, çubuk ince, boyun aralığı, akıtması ve yanak özelliklerine göre değerlendirerek dereceye girenleri ödüllendirdi.



27 �ubat 2022 Pazar 20:15

http://www.urfa63haber.com/haber/guvercin-guzellik-yarismasi-renkli-goruntulere-sahne-oldu-14983.html