EV HAYALİ KURANLAR İÇİN FAİZSİZ KONUT KREDİSİ

Faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunanlara "Hak Sahipliği Belgesi" ve "TOKİ Kampanya Hak Sahipliği Belgesi" düzenlenmekteydi. T.C. Ziraat Bankası şubelerine, TOKİ kampanyalı konut satışından faydalanmak içindoğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

EV HAYALİ KURANLAR İÇİN FAİZSİZ KONUT KREDİSİ Sosyal Güvenlik Kurumu, ev almak isteyen ancak bütçesi az olanların konut sahibi olabilmesi için büyük bir kampanya başlattı. Buna göre SGK konut kredisi için gerekli koşulları sağlayan kişilere sıfır faizle kredi imkanı tanıyacak. İşte SGK'nın faizsiz konut kredisi hakkında merak edilen 5 soru ve 5 cevap.  

Ev almak isteyenler bankaların kredilerin faiz oranlarını görünce hayalinden çoğu zaman vazgeçiyor. İşte tam bu noktada devreye Sosyal Güvenlik Kurumu ( Sgk ) girdi. Bu kapsamda SGK faizsiz konut kredisi imkanı tanıyor. Kredi için başvurular devam ederken, faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahibindeki eş, çocuk, anne ya da babalar yararlanabiliyor. Başvurular doğrudan Ziraat Bankası şubelerinden yapılabiliyor. Ayrıca kredinin geri ödenmesinde ise kişinin almakta olduğu aylığın dörtte biri oranında kesinti oluyor.

 

FAİZSİZ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR? KREDİDEN YARARLANACAK HAK SAHİPLERİ ARASINDA ÖNCELİK SIRALAMASI NASIL?

Hak sahiplerinin talepte bulunması halinde öncelikle;

a) Malulün kendisine,

b) Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde, dul eşine,

c) Eşi hayatta değilse veya evlenmişse, kredi kullanacak çocuklardan en az birisinin yetim aylığı almakta olması kaydıyla aylık bağlanma koşullarına bakılmaksızın talepte bulunan çocuklarına müştereken,

ç) Bu kişiler bulunmadığı takdirde de öncelikle anaya olmak üzere ana veya babasına,

konut sahibi yapmak amacıyla bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresi tarafından kredi verilmektedir.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunanlara "Hak Sahipliği Belgesi" ve "TOKİ Kampanya Hak Sahipliği Belgesi" düzenlenmekteydi. Ancak, SGK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan "Veri Paylaşımına İlişkin Protokol" gereğince, SGK'dan 5510 sayılı Kanunun4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında aylık almakta olanların "Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahipliği Müstahaklık Bilgisi Sorgulaması" Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından doğrudan yapılmaktadır. Bu nedenle, krediden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin 3/5/2021 tarihinden itibaren SGK tarafından düzenlenen hak sahipliği belgesine gerek olmaksızın; doğrudan T.C. Ziraat Bankası şubelerine, TOKİ kampanyalı konut satışından faydalanmak içindoğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

KULLANILAN KREDİ BORCU NE ŞEKİLDE TAHSİL EDİLİYOR? KREDİ BORCU BİTMEDEN AYLIĞI KESİLENLERİN VE AYLIK ALMAYAN HAK SAHİPLERİNİN BORÇLARI NE ŞEKİLDE TAHSİL EDİLECEK?


21 �ubat 2022 Pazartesi 16:24

http://www.urfa63haber.com/haber/ev-hayali-kuranlar-icin-faizsiz-konut-kredisi-14969.html