ŞANLIURFA EĞTİMİNDE KARANLIK ELLER MI DOLAŞIYOR

Kim veya kimler tarafından Şanlıurfa eğitiminde neler yapılmak isteniyor

ŞANLIURFA EĞTİMİNDE KARANLIK ELLER MI DOLAŞIYOR

Uzun süren pandemi sürecinde kapalı kalan okularda herhangi bir tadilat veya çalışma yapılmazken yüz yüze eğitimin başlaması ile tadilat başlatıldı.

Daha önce şehir merkezinin bir çok yerinde tadilat dolayısıyla eğitime başlamayan bir okul daha bu kervana katılıyor.

Yüz yüze devam eden Eğitim öğretimin önüne geçmek için biri veya birileri yine devreye girerek Haliliye ilçesinde bulunan Vatan Ortaöğretim okulu yıkılacak burada eğitim gören öğrenciler Aynı ilçede bulunan Proje okulu olan ve bünyesinde hafızlık bölümünde bulunan Prf.Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaöğretim okulunda sürdürülecek her iki okulun müfredatı birbirinden ayrı olan okulda eğitimin nasıl sürdürüleceği merak konusu.

Yapılan bu uygulama ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Ziya Engül tepkisini şu görüşler ile dile getirdi 'imam hatip proje okulumuz kapanmaya terk ediliyor. Eğitim öğretimin ortasında bir Okulu yıkarak o okulun binlerce öğrencisini imam hatip okuluna taşınarak imam hatip öğrencilerininde başka okullara gitmeye zorluyor.

Eğitim- öğretim devam ettiği bir süreçte Eğitim Öğretimin tam ortasında hemde eğitim öğretime uzun bir süre ara verilmesine rağmen bir okulun onarılmasına veya yıkılmasına karar verilerek binlerce öğrencinin başka bir okulun öğrencileri ile eğitim öğretime zorlanması kadar bir zafiyet söz konusu olamaz.

Türkiye sıralamasının sonunda bulunan Şanlıurfa’da il milli eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu bu uygulamayla eğitim öğretime ne kadar zarar verdiklerini görememeleri bizi çok üzmektedir. 2 yıldır okullar tatilde iken onarılması düşünülmeyen okul her nedense uzun biraradan sonra daha yeni başlanan eğitim öğretime öğrenciler ısınmışken her iki okulun öğrencileri mağdur edilmiştir.

Sözde proje okulu olan Prof Dr Necmeddin Erbakan imam hatibin öğrencilerinin başka okula gönderilmeye zorlanması kabul edilebilir bir durum değildir.

Başka okullara gönderilmeye zemin hazırlamak imam hatip okulunun kademeli olarak kapanmaya sebebiyet vermektedir . Arsasının bağış şartında imam hatip dışında kullanılamaz hükmü bulunmasına rağmen Prof Dr Necmettin Erbakan imam Hatip proje okulu zorunlu olarak başka okula dönüştürülmeye çalışılmaktadır bütün girişimlerimize rağmen bu önlenemedi.

Daha önce imam Hatiplerin en zor dönemlerinde dahi kapatılamayan imam hatip okulu maalesef bu dönemde kapanmaya doğru adım adım gidiyor . İl Milli eğitim müdürlüğünden talebimiz bir an önce bu kararın düzeltilmesidir. ‏

En zor dönemlerde dahi kapatılamayan imam hatip bu dönemde kapatılmış olur Lütfen birkez daha kararınızı tekrar gözden geçirin. Ve bu uygulamadan vaz geçin yarın çok geç kalmış olursunuz." dedi.



25 Kas�m 2021 Per�embe 21:17

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-egtiminde-karanlik-eller-mi-dolasiyor-14642.html