ŞANLIURFA’DA SAĞLIK ALANINDA BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet Binasında başarılı bir operasyona daha imza atıldı

ŞANLIURFA’DA SAĞLIK ALANINDA BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

Uzun süredir ses kısıklığı şikâyeti olan ve İleri evre gırtlak kanseri teşhisi konulan 65 yaşındaki Reşit Büyükçelik isimli hastanın Kulak Burun Boğaz Doktorları tarafından yapılan başarılı operasyonla gırtlağı tamamen alınarak boyun lenf bezleri temizlendi.

Operasyon hakkında bilgi veren Dr.Öğr. Üyesi Mehmet Erkan Kaplama,”Ses kısıklığı ve yutma güçlüğü şikâyetleriyle polikliniğimize başvuran hastada, yaptığımız tetkikler neticesinde ileri evre gırtlak kanseri tespit ettik.

6 ay önce kalp kapakçık ameliyatı olan hastada ameliyatın uzun sürmesi beyine veya akciğere pıhtı atma riski oluşturacağından dikkatli ve hızlı olmalıydık, yaklaşık 3 saat 40 dakika gibi rekor sayılabilecek kısa bir sürede gırtlağın tamamen alınması ve boyun lenf bezlerinin temizlenmesi ameliyatını yaptık.

Hasta bugün ameliyat sonrası 12. Gününde ve taburcu etmeyi planlıyoruz.” dedi. Hastalık hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Semih Ak, ”Gırtlak, boyun bölgesinde yer alan kıkırdak, bağ doku ve zardan oluşan bir organdır.

Gırtlak, soluk ve yemek borusunu birbirinden ayıran ses tellerinin bulunduğu bölgedir. Bu hastalığın en önemli belirtisi ses kısıklığıdır.” Herkesin dönem dönem ses kısıklığı sorunu yaşayabildiğini dile getiren Uzm. Dr. Semih Ak “Bu ses kısıklığı bir ay boyunca sürüyorsa, iyileşmek yerine hep aynı düzeyde kalıyorsa ve giderek kötüleşiyorsa, Düzelmeyen boğaz ağrısı, yutkunma ve yutma sırasında ağrı, uzun süreli ses kısıklığı, kulak ağrısı, boyunda büyüyen bir şişlik var ise KBB uzmanına muayene olmanızı gerektirir.” İfadelerini kullandı.



14 Ekim 2021 Per�embe 21:07

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada-saglik-alaninda-bir-ilk-daha-gerceklesti-14505.html