15 Bin Öğretmen Atama Başvuruları Alınmaya Başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu olmak isteyen öğretmenlerin, heyecanla beklediği 15 bin öğretmen atama başvuruları bugün itibari ile başladı. Detaylar haberimizde.

15 Bin Öğretmen Atama Başvuruları Alınmaya Başlandı MEB bünyesinde 15 bin ek öğretmen atama başvuruları başladı. Binlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru sürecini “ilkatama.meb.gov.tr” adresinde yer alan Elektronik Ön Başvuru Formu üzerinden yapabilecek! Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu olmak isteyen öğretmenlerin, heyecanla beklediği 15 bin öğretmen atama başvuruları bugün itibari ile başladı. Yayınlanan genelge ile birlikte, 15 bin öğretmen ataması branş dağılımı, kontenjan bilgisi ve atama takvimi açıklanmıştı. Açıklamanın ardından binlerce öğretmen adayı, MEB 15 bin ek atamasında hangi branşa kaç kontenjan verildiğini, başvuruların ne zaman yapılacağını merak etmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik atama başvuruları nasıl ve nereden yapılır? İşte gelişmeler! 15 Bin Öğretmen Atama Başvuruları Bugün Başlıyor!

8 Ekim 2021 tarihine kadar yapılacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları bugün itibari ile başladı. Binlerce öğretmenin beklediği ek atama başvuru ekranı e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Adaylar başvuru işlemleri için herhangi bir belge sunmak amacı ile il ve ilçe müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile birlikte giriş yaparak Ek-4 Takvim’de belirtilen süre içerisinde sözleşmeli öğretmenlik başvurularını yapabilecektir.

e-Devlet “ilkatama.meb.gov.tr” sözleşmeli öğretmenlik için HEMEN BAŞVUR!

15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi 15 bin ek ogretmen atamaSözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi 2021 15 bin Öğretmen Atama Branş Dağılımı ve Kontenjanları

3 Eylül’de yapılan 20 bin öğretmen atamasının ardından 15 bin yeni öğretmen ataması için takvim yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 15 bin ek öğretmen atamasının branş kadroları ve kontenjan sayıları belli oldu.

 

15 bin öğretmen alımına ilişkin başvuru ve atama duyurusu Milli Eğitim Bakanlığının http://personel.meb.gov.tr/ internet adresinde yayımlandı.

15 Bin Ogretmen Atamasinda Brans Dagilimi ve Kontenjanlari Aciklandi15 bin Öğretmen Atama Branş Dağılımı ve Kontenjanları

ÖĞRETMEN ATAMA BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJAN SAYISI İÇİN TIKLAYIN!

En Fazla Atama Yapılacak Branşlar

Öğretmen alımı branş ve kontenjan dağılımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı. En fazla atama sırası ile;

 

Bunun yanı sıra öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için kontenjan verildi.

Öğretmen Atama Takvimi 2021

Ek Öğretmen Atama Takvimine Göre:

Karantina uygulaması nedeniyle sözlü sınava katılamayan adayların ise

Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasıyla ilgili yeni bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda:

15 Bin Yeni Öğretmen Alımına İlişkin Branş Bazında Kontenjan Dağılımı Belli Oldu.

ifadelerine yer verdi.

Atama Sonuçları Ne Zaman İlan Edilecek?

Öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022‘de alınacak ve atama sonuçları 31 Ocak 2022′de açıklanacaktır.

Bu takvime göre yapılacak atama işleminde, 2020 ve 2021 KPSS puanları ile başvurular alınacak. Öte yandan milli sporcuların beden eğitimi alanına sözleşmeli öğretmen olarak atanması için ayrılacak kontenjan, bu atamaya ilişkin alan bazlı kontenjan dağılımı sonrasında belirlenecek ve atama sayısından düşülecek.



27 Eyl�l 2021 Pazartesi 11:20

http://www.urfa63haber.com/haber/15-bin-ogretmen-atama-basvurulari-alinmaya-baslandi-14446.html