e-Devlet’te Yeni Dönem! Çocukların Kimlik Kartı Başvuruları Yapılabilecek

Nüfus Müdürlüğü’ne gitmeye gerek kalmadan, 15 yaşını doldurmamış çocukların kimlik başvuruları artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek! İşte detaylar…

e-Devlet’te Yeni Dönem! Çocukların Kimlik Kartı Başvuruları Yapılabilecek e-Devlet’ten bir yeni hizmet daha! İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan paylaşıma göre e-Devlet Kapısı üzerinden yeni bir uygulama hayata geçirildi. 15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartı başvurularının ebeveynleri tarafından internetten yapılabilecek. İşte e-Devlet tarafından sunulan yeni hizmete dair gelişmeler! Kimlik Başvuruları Çocukların Velisi veya Vasisi Tarafından Yapılabilecek

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü e-hizmetlerine bir yenisini ekleyerek 15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartı başvurularının ebeveynleri tarafından e-Devlet Kapısında yapılmasına izin verdi.

Dijital dönüşüm yolunda yapılan pek çok yenilik doğrultusunda elektronik ortamda sunulan kamu hizmetlerinin sayısı ve nitelikleri de her geçen gün artmakta. Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “Nüfusta her geçen gün işler daha kolaylaşıyor”, 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri; e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabilecek diyerek duyurduğu hizmet artık başladı.

15 Yasini Tamamlamamis Cocuklarin Kimlik Karti Basvurulari Yapilabilecek 1 Nüfus Müdürlüğü’ne Gitmeye Gerek Kalmadı!

e-Devlet üzerinden başlatılan yeni hizmet ile vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan, velisi veya vasisi olduğu 15 yaşını tamamlamamış çocuklarının kimlik kartı başvurusunu e-Devlet üzerinden yapabilecek.

 

Kimlik başvurusu dışında bir yenilik daha! Kariyer Kapısı Kamu İşe Alımı Hizmeti de artık e-Devlet’te!

Yeni Hizmetten Nasıl Faydalanılacak?

15 yaşını tamamlamayan çocukların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları, velisi veya vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik imza veya mobil imza kullanılarak gerçekleşecek. 15 yaşını doldurmamış çocuklara kimlik başvurusunda bulunmak için:

TCKK başvurusu yapılacak çocuğun Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) kayıtlı açık adresinin bulunması gerekmektedir. Ayrıca:

     


13 Eyl�l 2021 Pazartesi 08:07

http://www.urfa63haber.com/haber/e-devlette-yeni-donem-cocuklarin-kimlik-karti-basvurulari-yapilabilecek-14396.html