ŞANLIURFA HASTANELERİN KANTİNLERİN HER ŞEY ATEŞ PAHASI!

Şanlıurfa'nın kamu ve özel Hastanelerin kantinlerinde yüksek fiyattan satılan ürünler, vatandaşı canından bezdirdi.

ŞANLIURFA HASTANELERİN KANTİNLERİN HER ŞEY ATEŞ PAHASI!

Şanlıurfa kamu ve özel Hastanelerin kantininde yüksek fiyattan satılan ürünler, vatandaşı canından bezdirdi.

"Kantin denetlenmiyor mu?" diye soran vatandaşlar, hastane yönetimini ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü göreve davet etti  Şanlıurfa'nın tüm hastene kantinlerinin denetilmesi gerektiğini belirten hasta ve hasta yakınları şanlıurfa'da günde on binden fazla hastanın muayene edildiği, yine binlerce hasta yakınının geldiği Hastane'nin kantini fahiş fiyatları ile dikkat çekiyor. Hastane kantininde meyve suyu, bisküvi ve poğaça fiyatları adeta el yakıyor. Alışveriş sonrası kantin kasasına ödedikleri yüksek ücretler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, mecburen satın aldıklarını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulunmaya başladı.

HERŞEYİN FİYATI İKİ KATINA

Sadece develet Hastanesi'nin değil, özel Hastanesi'nin kantinin de fahiş fiyatlarla ürün sattığını dile getiren vatandaşlar, "Bisküviler, meyve suyu market fiyatlarının 2-3 katı.  Dışarı da 1.5 liradan satılan poğaçalar 3 lira" dediler.

FİYAT DENETİMİ YOK MU?

Hastanelerin kamu kurumu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Hasta için buradayız. Refakatçi oluyoruz. Onların bir ihtiyacı olur yada öğleden sonraya kalan tahlillerimiz için alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Raflardaki fiyatların yüksekliğini görünce şaşırıyoruz. Mecburen almak zorundayız ancak hakkından fazla ödüyoruz. Vatandaşın cebini zorlayan fiyatlar. Kantini işleten firma sahibine hastane yönetimi neden sesini çıkarmıyor. Sağlık Müdürlüğü neden kantin fiyatlarını denetlemiyor. Standart bir fiyat olması lazım değil mi?" diye konuştular. 

CUMHURBAŞKANI DENETLEYİN DİYOR

Hastanesi'nin kantininde yüksek fiyattan satılan ürünler, vatandaşı canından bezdirdi. Hastane yönetimini ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü göreve davet eden hasta yakınları, "Cumhurbaşkanı denetleyin diyor. 





27 Temmuz 2021 Sal� 10:20

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-hastanelerin-kantinlerin-her-sey-ates-pahasi-14155.html