KELAYNAK KUŞLARI ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

Üretme istasyonundan bulunan Kelaynak kuşları özgürlüğe kanat çırptı

KELAYNAK KUŞLARI ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Birecik Şefliği Kelaynak Üreme İstasyonunda koruma altına alınan Kelaynak Kuşları özgürlüğe kanat çırptı.

Bu yıl Birecik Kelaynak Üretme istasyonunda bulunan personellerin özverili çalışmaları sonucu üreme döneminde bu yıl rekor bir üremeyel tarihi rekor kıran kelaynak kuşlarının koruma altına almak için kafese alma işlemleri tamamlandı.

KELAYNAK KUŞLARI ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

Bu yıl gerçekleşen rekor üretim sonrası bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3.Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek açıklamasında "Bölge Müdürlüğüne bağlı Birecik Kelaynak Üretme istasyonundan 2 ergin ve 9 yavru ile başlayan üretim sürecinden gösterilen özverili çalışmalar sonucunda mevcut sayının 325’e ulaştığı belirti.

Bölge Müdürü Çiçek, “2013 yılından itibaren göç mevsiminde Kuşların Korunması ve neslinin koruma altına alması için göç yoluna bırakılmayarak kafeslere alınan kelaynak kuşlarından bu yıl Bölge Müdürlüğümüze bağlı veteriner hekimler tarafından yapılan sağlık kontrolünden sonra Kafese alınan Kelaynak Kuşlarından seçilen 15 güçlü bireylerin doğaya ne kadar adapte sağlayacağını ve Kuşların göç yolları yeniden belirlenecek.

Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek Birecik Kelaynak Üretme istasyonunda bulunan Kelaynak kuşlarının Doğaya bırakılması ile  kelaynakların Fırat Nehri'ni takip ederek Suriye, Irak, Suudi Arabistan üzerinden Etiyopya’daki bir kayalık alana varmaları bekleniyor."dedi



9 Temmuz 2021 Cuma 19:11

http://www.urfa63haber.com/haber/kelaynak-kuslari-ozgurluge-kanat-cirpti-14068.html