AV KORUMA EKİPLERİ SALDIRIYA UĞRADI

Av Koruma ve Kontrol ekipleri henüz kimlikleri tespit edilmeyen şahıslar tarafından saldırıya uğradı

AV KORUMA EKİPLERİ SALDIRIYA UĞRADI

Türkiye’den Suriye’ye çıkış yapmak üzere  Karkamış Sınır Kapısına gelen bir araç sınır kapısında görevli gümrük muhafaza memurları tarafından yapılan arama sonucunda kaçak yollar ile 300 adet saka kuşu tespit edildi.

El konulan saka kuşları Tarım ve Orman Bakanlığı Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol Ekiplerine teslim edilmiştir.

Av koruma ve kontrol ekipleri tarafından teslim alınan saka kuşları sağlık kontrolleri yapılarak doğaya saliverilmek üzere Gaziantep Şube Müdürlüğüne gelmek üzere yola çıkan ekipler Karkamış İlçesi Arıkdere Mahallesi sınırlarında Karkamış – Oğuzeli karayolunda henüz kimliği bilinmeyen kişiler tarafından taşlı sopalı saldırıya uğradı.

Gerçekleşen saldırı sonucunda Av Koruma ve Kontrol Ekiplerini taşıyan aracının ön ve yan camları saldırganlar tarafından kırılarak araç hasar verildi.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda olayın faalerinin yakalanması için soruşturma başlattı.

.



6 Temmuz 2021 Sal� 23:37

http://www.urfa63haber.com/haber/av-koruma-ekipleri-saldiriya-ugradi-14049.html