KELAYNAK ÜRETİMİNDE TARİHİ REKOR KIRDI

Nesli koruma altına bulunan Kelaynak kuşlarının Birecik üretme istasyonundan üretimde tarihi rekor kırıldı.

KELAYNAK ÜRETİMİNDE TARİHİ REKOR KIRDI

Tarım ve Orman 3. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa il Müdürlüğüne bağlı Birecik Kelaynak Üretme istasyonundan 2021 yılını da rekor üretimle tamamladı.

Bu yıl gerçekleşen üreme sonucunda 72 adet yeni bireyin kazandırılması sonucunda üretme istasyonundan bulunan Kelaynak kuşlarının sayısı 325 buldu.

TARİHİ REKOR KIRILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü tarafından nesli tükenmekte olan kelaynak kuşlarının neslini koruma altına almak ve üretmede sayılarını artırmak için Birecik ilçesinde bulunan Kelaynak Üretme İstasyonu kuruluş dönemi boyunca ilk defa 300  aşkın bireye ev sahipliği yaptı.

GÖÇ YOLLARI TAKİP EDİLECEK

Gerçekleşen bu artış sonucu doğaya sürekli olarak Kelaynak kuşu bırakacak seviyeye ulaştı, gerçekleşen bu artış sonucunda yetkililer tarafından bu sezon 15 adet Kelaynak Kuşunun doğaya bırakılıp kuşlara takılacak cihazlar ile göç yolları takip edilecektir.

Birecik Kelaynak Üretme istasyonundan bulunan yetkililer asıl kuruluş amaçlarının istasyonda bulunan bireylerin sayısını artırmak ve  bu amaç doğrultusunda son 2 yılda yapılan başarılı ve özverili çalışmalar sonucunda amaçlarınaı yakaladıklarını bu çalışma kendilerini mutlu ettiğini ve sorumluluğlarını daha da arttırdığını belirtiler.

 



4 Temmuz 2021 Pazar 12:25

http://www.urfa63haber.com/haber/kelaynak-uretiminde-tarihi-rekor-kirdi-14033.html