DEVA PARTİSİ ÖĞRENCİ SERVİSÇİLERİNİN DEVASI OLACAK

Deva partisi Şanlıurfa’da okul servis hizmeti veren bazı firmaları ziyaret edip, yaşadıkları sorunlara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

DEVA PARTİSİ ÖĞRENCİ SERVİSÇİLERİNİN DEVASI OLACAK

Şanlıurfa Deva Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Şanlıurfa’da okul servis hizmeti veren bazı firmaları ziyaret edip, yaşadıkları sorunlara ilişkin fikir telakisinde bulundu.

Baskan Tüysüz ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Bir dokunduk bin ah işittik’ Eğitim sistemimizin önemli bir bileşeni olan ve çocuklarımızı ev- okul arasında güvenli bir şekilde taşınması için emanet etiğimiz bu firmaların verdikleri hizmetler basit gibi görünse de konuya yakından bakınca ve karşılaştıkları sorunları dinledikçe hiçte öyle olmadığını anlıyoruz.

 

Bu hizmetin üretilebilmesi için firmaların bir hayli mali ve bürokratik yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olduklarını görüyoruz. Buna karşın mali kazançlarının oldukça sınırlı olduğunu ve bazen de zarar ettiklerini ifade ediyorlar.

Ayrıca, yaşanan ekonomik krizle beraber sektörde kar marjının düşük olmasının getirdiği olumsuz neticelerin biri de nitelikli personel çalıştırmayı engellemesi ve dolayısıyla verilen hizmetin kalitesini düşürmesidir.

 

Özellikle, pandemi dönemi olan son iki eğitim-öğretim yılı boyunca neredeyse hiç çalışamadıklarını ve kazanç elde edemediklerini belirttiler. Bu süre zarfında kayda değer bir destek de almadıkları halde vergi, SSK ve bağ kur primi, stopaj, KDV, aidatlar vb. ödemelerin kısa süreli ertelemelerden sonra karşılarına toplu ödeme olarak çıkmış olması bu firmalarımızı ciddi mali krizlerle baş başa bırakmıştır.

Bu durum ilimizde birkaç okul servis firmasının iflasına veya kalıcı olarak kapanmasına neden olmuştur. Eğitim sistemimizin vazgeçilmez bir parçası olan okul servis firmalarının sahipleri, sektörün ayakta durabilmesi, kaliteli ve güvenli hizmet vermeye devam edebilmeleri için taleplerini şöyle sıraladılar.

 

Birikmiş olan tüm borçların (vergi, SSK, bağkur, KDV, stopaj, faizli kredilerin vb.) faizsiz olarak yeniden yapılandırılması. 12 yaşını doldurmuş ve araç muayenesi sağlam olan servis araçlarımızın bir defaya mahsus olarak 12 + 2 olarak sürelerinin uzatılması. Okul servis araçları için indirimli akar-yakıt sağlanması Adil rekabeti zafiyete uğratan ve sektörümüze her bakımdan zarar olan korsan taşımacılıkla etkin mücadele edilmesi gerekmektedir.

Servis araçlarında zorunlu kılınan yeni standartların bir süre ertelenmesi. Şoförlerden istenilen Psikoteknik, SRC, Sertifika, Şoför Tanıtım kartı, Mesleki Yeterlilik Belgesi gibi belgelerin birleştirilerek tek bir belgeye indirgenmesi. ( her biri için ayrı mali külfetten kurtarılması). Okul Servis Yönetmeliğinin, tüm paydaşların görüş ve önerileri alınarak tamamen yeniden hazırlanması. S plakalı araçlarında okulların tatil döneminde yurdumuzun farklı turizm yörelerinde de çalışabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması.

Bilindiği gibi her yıl okul servis hizmetlerinin alımı için resmi kurumlarca düzenlenen ihalelerin her türlü şaibeden uzak, tamamen şeffaf ve adil yapılması. Deva partisi olarak, çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlayabilmemiz için eğitim sistemimizin tüm bileşenlerinin uyumlu ve kaliteli hizmet vermelerinden geçtiğine inanıyoruz.



27 Haziran 2021 Pazar 18:25

http://www.urfa63haber.com/haber/deva-partisi-ogrenci-serviscilerinin-devasi-olacak-14004.html