ŞANLIURFA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünde köklü değişime gidiliyor

ŞANLIURFA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğünde köklü bir değişime gidiliyor. Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre Şanlıurfa İl Sağlık İl Müdürlüğüne Ankara İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm atandı.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm kimdir?

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Gülüm 1969 yılında Urfa’da dünyaya gelmiştir.

İlk ve Orta öğrenimini Urfa’da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış ve 1994 yılında başarı ile mezun olmuştur.

2004 yılında Üroloji uzmanlığını Harran Üniversitesinde tamamladı. Prof. Dr. Gülüm, Çocuk Ürolojisi ve Androloji alanları ile ilgilendi. 2013 yılında “Doçent” ünvanını aldıktan sonra 2018 yılında “Profesör” unvanına yükseldi.

2014-2015 yılları arasında Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Hastane Yöneticiliği ve Başhekimlik yaptı. 22. Dönem Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı seçildi.

2015-2018 yıllarında Ankara Hacettepe Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 28 Şubat 2018 tarihi itibariyle SBÜ. Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atandı.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün Türk Üroloji Derneği, Türk Androloji Derneği ve Endoüroloji Derneği üyesidir. Prof. Dr. Gülüm’ün 5 Uluslararası/ Ulusal kitapta bölüm yazarlığı, 30’u uluslararası, 37’si Ulusal dergilerde yayımlanmış makalesi ile 15’i uluslararası ve 50’si Ulusal Kongre ve Sempozyumlarda sunulmuş bildirisi bulunmaktadır.

“Hidroselde testis dokusunun difüzyon ağırlıklı manyetik rezonans değerleri” adlı çalışması ile 2011 yılında Alpay Kelami Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Gülüm evli ve 5 çocuk babasıdır.



14 Haziran 2021 Pazartesi 22:11

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-il-saglik-muduru-degisti-13926.html