ŞANLIURFA BAROSUNDA MOBBİNG BASKIMI OLDU

Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Adlan Yapıcı Baro yönetiminin kendisine karşı haksız ve hukuksuz eleştirilerde bulunduğunu belirti

ŞANLIURFA BAROSUNDA MOBBİNG BASKIMI OLDU

Avukat Adlan Yapıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi "23.03.2016 tarihide Şanlıurfa barosunda avukatlık mesleğine başladım.

Şanlıurfa barosu mevcut yönetimini 2020 ekim ayında yapılacak olan seçimlerin pandemi dönemine denk gelmesi ve seçim yapma kararı almaması alınan seçim kararlarının geç alınması nedeniyle eleştiriyordum.

Eleştirilerim ifade özgürlüğü kapsamında olup herkesçe kabul görülebilecek eleştirilerdir, fakat Şanlıurfa barosu mevcut yönetimi tarafından eleştirilerim kabul görmeyip kendilerine yöneltilen eleştirilerin haksız ve hukuksuz olduğunu kendilerine yönelik eleştiri yapılamayacağını söylenip duruyorlardı.

Şanlıurfa barosu mevcut yönetimi yapmış olduğum eleştirilerde bir suç unsuru bulamadıklarından hakkımda herhangi bir suç duyurusu veyahut yasal bir işlem yapamamıştır.

Seçimlerin sürekli ertelenmesi ve eleştirilere karşı sert tutumları gittikçe artan Şanlıurfa barosu yönetimi hukuksuz bir şey bulmayınca Şanlıurfa barosu tüzel kişiliğinin vermiş olduğu disiplin gücünü barolarına kayıtlı olan biz avukatlara karşı kullanmaya başladılar. Şanlıurfa barosu üyesi olarak Şanlıurfa barosu tarafıma haksız hukuksuz tamamen güç göstermek maksadı ile disiplin soruşturması başlatmıştır.

Şanlıurfa barosu yönetimine 27.05.2021 tarihinde Şanlıurfa 2 nolu barosu kurulması için tarafıma imza yetkisinin verilmesini talep ettim, yapmış olduğum talep eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında kalmış olup herhangi bir disiplinlik durum söz konusu değildir.

Kendi meslek örgütümüz olan Şanlıurfa barosu biz avukatlara hizmet etmeleri gerekirken ellerinde bulunan tüzel kişilik gücü ile zehirlenmiş bulunmaktadırlar. Yaşamış oldukları güç zehirlenmesini de avukatlara karşı haksız ve mesnetsiz resen soruşturma başlatarak göstermektedirler.

En son yaşanmış olan durumlardan da anlaşılacağı üzere yaşamış oldukları güç zehrinin kanıtı hakkımda resen soruşturma kararı alınması kararıdır. Şanlıurfa barosu mevcut yönetimi kendisine muhalif olan avukatları baro tüzel kimliği üzerinden cezalandırılma gücünü kullandıkları göstermek amacıyla tarafıma disiplin soruşturmasını resen başlatmıştır.

Hakkımda başlatılan disiplin soruşturmasının hukuki temel dayanağı olmadığı gibi herhangi bir sonuçta doğurmayacaktır, fakat Şanlıurfa barosu tüzel kimliğin gücünü kullanarak beni sessiz durmaya muhalif olmamaya zorlamaktadır. Görevi hizmet olan Şanlıurfa barosu maalesef ki avukatına görevini kötüye kullanarak boyun bükerek yaptıkları hukuksuzluklara sessiz kılmaya zorlamaktadır.

Şanlıurfa barosuna kayıtlı bir avukat olarak kendi hakkımı savunamayacaksam kendimi özgür ifade edemeyeceksem vatandaşın hakkını nasıl savunabilirim ki hak ve hukuku savunan bir avukat olarak tarafıma yapılan bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmayacağımı kamuoyuna ve tüm meslektaşlarıma duyuruyorum.



3 Haziran 2021 Per�embe 19:39

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-barosunda-mobbing-baskimi-oldu-13884.html