SİVEREK’TE YENİ KAVŞAK DÜZENLEMESİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Siverek Belediyesince düzenlemesine başlanan Atatürk Bulvarı’ndaki yeni kavşak çalışması caddedeki trafiğin yükünü azaltacak.

SİVEREK’TE YENİ KAVŞAK DÜZENLEMESİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Daha önce güvenlik gerekçesiyle Atatürk Bulvarı’ndaki beton bariyerler, bulvar ile tek yön olan 15 Temmuz Demokrasi Caddesi’nde trafiğin aksamasına neden oldu. Bölge esnafının da tepkisini çeken beton bariyerler, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın girişimiyle yapılan görüşmelerin ardından bulvar ve cadde de yeniden düzenleme başladı.

Siverek Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı iş birliğince yapılan çalışma kapsamında bulvarın trafiği rahatlayacak. 15 Temmuz Demokrasi Caddesi’ndeki esnafların talepleri değerlendirilerek beton bariyerler tamamen kaldırılırken bulvarda yeni ada yapılması çalışmaları devam ediyor.

Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla daha estetik bir görünüme kavuşacak olan kavşak aynı zamanda trafiğin de büyük oranda rahatlamasına yardımcı olacak.Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaş ve esnaflardan gelen taleplerin imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturulduğu vurgulandı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın taleplerin çözüme kavuşturulmasındaki hassasiyetine dikkat çekilen açıklamada, “Bölge esnafı ve sürücülerin tepkilerini iletmesi üzerine Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatıyla çalışma başlatıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ilçemizi ziyaretinde de gündeme gelen söz konusu bulvar çalışması konusunda Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nca hazırlanan proje ekiplerimizle uygulanmaya başladı. Sayın Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” denildi.

 



31 May�s 2021 Pazartesi 11:45

http://www.urfa63haber.com/haber/siverekte-yeni-kavsak-duzenlemesi-trafigi-rahatlatacak-13866.html