BAŞKAN KUŞ,BİR AÇILIŞA DAHA HAZIRLANIYORUZ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapımı tamamlanan ve hizmete hazır hale getirilen Nostaljik Çocuk Oyun Dünya’sında incelemelerde bulundu.

BAŞKAN KUŞ,BİR AÇILIŞA DAHA HAZIRLANIYORUZ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapımına başlanılan ve hizmete hazır hale getirilen ama pandemi süreci nedeniyle açılışı ertelen Nostaljik Çocuk Oyun Dünya’sını Belediye Meclis Üyeleri Mahir Öge ve Yakup Kılınç’la birlikte inceledi.

Birçok projeyi hızlı bir şekilde hayata geçiren ve ardı ardına açılışlar gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, bir açılışa daha hazırlanıyor. Eyyübiye Belediyesi’nin, yeni neslin geleneklerden kopmaması için projelendirdiği Nostaljik Çocuk Oyun Dünyası’nda yapım süreci tamamlandı.

İçerisinde gülle, topaç, tahta leyli, bilyeli araba, dönme dolap gibi eski oyunların olduğu ve yaklaşık 3100 metrekarelik alanı kapsayan proje GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte yapıldı. Tamamlanan çalışmaları meclis üyeleriyle birlikte inceleyen Başkan Kuş, meclis üyeleriyle birlikte topaç (deleme) oynamayı da ihmal etmedi.

Pandemi nedeniyle açılışı ertelenen projeyi kısa süre içinde açmayı planladıklarını belirten Başkan Kuş,” Göreve gelir gelmez çocuklarımızı atalarımızın, dedelerimizin ve babalarımızın geçmişte oynadıkları oyunlar ile buluşturacağız diye sözümüz vardı.

 

Yapımını aylar önce bitirdiğimiz ve pandemiden dolayı açılışını gerçekleştiremediğimiz Nostaljik çocuk oyun dünyasını inşallah Haziran ayında normalleşme sürecine girdiğimizde açılışını gerçekleştirip, vatandaşlarımızın ve evlatlarımızın hizmetine sunmuş oluruz.

Şuanda açılışa hazır halde olan Nostaljik Çocuk Oyun dünyamızın açılışını önümüzdeki ay Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl ve İlçe Başkanımız, özellikle GAP İdaresi ile birlikte kendilerinin katkılarından dolayı şükranlarımı iletiyorum.

Hep birlikte el ele verip projelerimizin açılışlarını birlikte gerçekleştireceğiz. Ben buradan tüm çocuklarımızı, gençlerimizi Atalarımızın ve dedelerimizin oynadıkları oyunları oynama davet ediyorum. Tüm İlimize ve İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi. Belediye Meclis Üyesi Mahir Öge ise,” Atalarımızın dedelerimizden bizlere miras kalan oyunları oynamak için Belediye olarak çok güzel bir projeye imza attık. İnşallah çok yakında açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

Başkan Kuş’la birlikte güzel çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini ve ilçe halkına durmadan hizmet edeceklerini belirten Meclis Üyesi Yakup Kılınç ise şunları söyledi;” Allah Başkanımızdan razı olsun. Sözlerini bir bir yerine getiriyor. Nostaljik Çocuk Oyun Dünyamız açılışa hazır. Emek veren herkesten Allah razı olsun.”



22 May�s 2021 Cumartesi 19:27

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-kusbir-acilisa-daha-hazirlaniyoruz-13820.html