KÜLTÜR VE TURİZM YOLU PROJESİNDE BULUNAN 110 MEZARIN TAŞIMA İŞLEMİ BİTTİ

Eyyübiye İlçesi sınırları içeresinde bulunan Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahallelerinin sınırlarından geçen Kültür ve Turizm Yolu projesinde çalışmalar sona doğru ilerliyor.

KÜLTÜR VE TURİZM YOLU PROJESİNDE BULUNAN 110 MEZARIN TAŞIMA İŞLEMİ BİTTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Geçtiğimiz aylarda yolun açılması için ilk kepçenin vurulduğu an “Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur” dediği Eyyübiye ilçesinde bulunan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halil-ül Rahman(Balıklıgöl) ve Eyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak Eyüp peygamber Caddesine alternatif bir yol olan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesi ile açılacak yeni yol güzergâhında Kültürel değerleri ön plana çıkaracak cepheleri ve aydınlatmaları ile örnek bir proje ortaya koymak maksadı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi ile ortaklaşa başlatılan projede çalışmalar devam ediyor.

Projenin önemli kısımlarından biri olan Harran Kapı Aile Mezarlığının üst kısmında bulunan 110 Mezarın hayatta olan yakınları ile girilen diyalog sonucu İslami vecibeler çerçevesinde burada bulunan Mezarların Şanlıurfa Asri Mezarlıkta bulunan 81 Ada nolu parsele taşınarak definleri sağlanmıştır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından proje alanında bulunan evlerin istimlak çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Proje Eyyübiye İlçesi sınırları içeresinde bulunan Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahallelerinin sınırlarından geçen güzergâhın toplam proje alanı 51 bin 200 yüz bir metrekare olan yolun güzergâh uzunluğu 1.535 metre, kamulaştırılacak ev adedi ise 476 olarak belirlenememiştir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından yürütülen özverili çalışmalarla kamulaştırma işlemlerinin Yüzde 70 oranında tamamlanarak istimlaki tamamlanan yapıların yıkım işlemleri sürüyor.

 



20 May�s 2021 Per�embe 13:52

http://www.urfa63haber.com/haber/kultur-ve-turizm-yolu-projesinde-bulunan-110-mezarin-tasima-islemi-bitti-13803.html