BAŞKAN KUŞ ZİMME DEFTERLERİNİ ALARAK VATANDAŞLARIN BORCUNU SİLDİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Osmanlı Devletinden kalan bir geleneği sürdürdü

BAŞKAN KUŞ ZİMME DEFTERLERİNİ ALARAK VATANDAŞLARIN BORCUNU SİLDİ

Osmanlı Devleti'nden gelen zimem geleneğinin amacı zengin vatandaşlar, tanımadıkları bir dükkana girer dükkanda buluna veresiye defterinde bulunan borçları öder.

Bu hizmetin amacı borcu ödeyen kişinin kimin borcunu ödediği, borçlu olanın da borcunun kim tarafından ödendiğini bilmemesi üzerine kurulu bir hayır işidir.

Bugün Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Teşkilat Başkanı Süleyman Elgün, Ak parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Meclis üyeleri ile birlikte Zimem geleneğiyle Eyyübiye ilçesinde bulunan Mahallerde faaliyet gösteren Fırınlara giderek burada bulunan vatandaşların fırına olan borçlarını ödedi.

Yapılan ödemelerin ardından borç defteri fırının ocağına atılarak yakılarak helaleşip oradan ayrılıyor.

Başkan Kuş ve beraberindekilerin bu davranışı gelir düzeyi düşük vatandaşlar tarafından takdir topladı. Mahalle sakinleri uygulanan bu davranıştan dolayı Başkan Kuş'a ,İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'ya İlçe Başkanı Mehmet Moğal'a ve beraberindeki heyet teşekkür etti.

Başkan Kuş yapılan faaliyet ile ilgili şu açıklamada bulundu " Zime geleneğiyle ailelerimizin fırın borçlarını kapatıp, paylaşımın verdiği huzuru yaşıyoruz. İl Başkanımız Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Başkanımız Mehmet Moğal ve Meclis Üyelerimizle birlikte sokak sokak dolaşıp, vatandaşlarımızın fırın borçlarını kapatıyoruz. Çok şükür." dedi.

 



10 May�s 2021 Pazartesi 21:16

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-kus-zimme-defterlerini-alarak-vatandaslarin-borcunu-sildi-13752.html