MESCİDİ AKSA'YA DÜZENLENEN SALDIRIYA İLK TEPKİ AK PARTİDEN GELDİ

Bugün iftar saatinde İstailler tarafından Mescidi Aksa'ya düzenlenen saldırıya ilk tepki Ak parti sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi

MESCİDİ AKSA'YA DÜZENLENEN SALDIRIYA İLK TEPKİ AK PARTİDEN GELDİ

Ak parti sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili şu açıklamada bulundu "Şeyh cerrah Mahallesi'nde iftar yapan Müslümanların iftar yaptıkları sırasında saldırıya uğradığı görüntüleri gördük.

Bugün burada iftar yapılan yerlerde tartışma çıkan kavga çıkan yerlerde bir takım fanatik Yahudiler tam iftar saatinde kışkırtmak için Filistinlilerin dini ayin yaptılar biliyorsunuz.

Şeyh cerrah Mahallesi'nde ellerinden çıkarılması ile ilgili bir İsrail'deki mahkeme kararı var.  hemen buraların terk etmesi gerektiği aşağıdaki mahkeme derhal evden çıkaralım diyor .

Yanı gerginlik arttırmak için mahkemeler düzeyinde Filistinlilerin evinden çıkarılması şeklinde hem iftar yapan Filistin'de Müslümanların iftar yaptığı yerlere saldırı şeklinde kademeli bir şeyler yükseltmesi var.

Bunların hepsi İsrail otoritesinin gözü önünde yapılıyor. 2-3 gün önce yine yaşlı kadını herkesin gözü önünde vurarak öldürdüler. Dolayısıyla şöyle bir şey ile karşı karşıyayız ne şekilde muhafaza edilmesi söz konusu olmayacaktır.

Özellikle Ramazan ayında odaklı bir provokasyon çıkarmak için planlı bir şekilde hareket etmektedir.

Bugünkü ses bombası ile yapılan saldırı sonucu bize gelen haberlere göre 53 kişi yaralandı.

İsrail hükümeti bir şekilde kendisini savunma hakkından bahsediyorlar bütün bunların karşısında hukuk işte orada bir provakasyon oldu çatışma çıktı müdahale ettik sonuç böyle oldu diyecekler.

Hayır öyle olmadı günler öncesinden beri böyle bir olayın gerçekleştirmek için her türlü hazırlıklar yapıldığını biliniyordu.

İki devletli çözüm dan bahsetmek herhangi bir şekilde Barış ortamından bahsetmek bu çerçeve içerisine mümkün değil ama tabii bu şiddet olayları nasıl ihmal ediliyor uluslararası görmezden geliyor. Bu olayların meydana gelmesinde göz yumanları ve olayların bu sürece getirenleri şiddetle kınıyoruz." dedi



7 May�s 2021 Cuma 23:46

http://www.urfa63haber.com/haber/mescidi-aksaya-duzenlenen-saldiriya-ilk-tepki-ak-partiden-geldi-13729.html