BU GÖRÜNTÜLER İLE İLGİLİ VALİLİKTEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Dün bir çok sosyal medya ve bazı haber sitelerinden çıkan görüntüler ile ilgili valilikten beklenen açıklama geldi

BU GÖRÜNTÜLER İLE İLGİLİ VALİLİKTEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Dün Gaziantep'te bir camide sözde ibadet eden bir guruba ibadetlerini engellemek için Polis tarafından ibatetlerinin engellendiğini ve ibadet eden vatandaşları engellemek isteyen Emniyet mensuplarının ayakkabı ile camiye girdikleri yönünde Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinden çıkan haberler ve kamuoyunu bilgilendirmek için Gaziantep Valiliğinden bir açıklama yayınladı.

Gaziantep Valiliği’nin olayla ilgili açıklamasında, camiye giren şahısların Alparslan Kuytul’un yandaşları olduğu, ‘ibadet etmeyi değil sivil itaatsizlik yapmayı’ amaçladıkları ifade edildi.

BİBER GAZI KULLANAN POLİS AÇIĞA ALINDI

 

Valilik açıklamasında, cami içerisinde biber gazı kullanan polisin açığa alındığı kaydedildi. Valiliğin açıklaması şöyle: “Bu provokasyonu yapan kişiler daha önce haklarında çeşitli defalar terör soruşturması yapılan Alparslan Kuytul yandaşlarıdır ve amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır.

FARKLI BÖLGELERDEN OLAY ÇIKARMAK İÇİN GELDİLER

Müdahale edilen camide itikafa girmek isteyen vatandaşların o mahallede ikamet etmedikleri tespit edilmiş olup, organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır.

 

İTİKAFA GİRME TALEBİNDE HİÇ KİMSE BULUNMAMIŞTIR

Pandemi öncesinde bahse konu üç cami, itikafa izin verilen camiler arasında iken hiç kimse tarafından itikafa girme talebinde bulunulmamıştır.

Bu camilerin fiziki imkanları göz önünde bulundurulduğunda 30 kişinin aynı anda itikafa girmesi pandemi şartları açısından da uygun değildir. Caminin içerisine emniyet mensupları asla ayakkabı ile girmemişlerdir. Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

İTİKAF NEDİR?

İtikaf, Özelikle Ramazan ayının son 10 gününde bulunan Ancak hangi gün olduğu tam olarak bilinmeyen Leyletil Kadir.Kadir Gecesini ibadetle karşılamak için bu günlerde kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durmak ve bu günlerde sadece şahısın kendini ibadete verdiği süredir.

Buda her camide değilde Diyanetin izin verdiği belli camilerde gerçekleşen bir ibadettir.

 

                                                                              urfa63haber



4 May�s 2021 Sal� 12:30

http://www.urfa63haber.com/haber/bu-goruntuler-ile-ilgili-valilikten-beklenen-aciklama-geldi-13707.html