BAŞKAN GÜLEBAK'TAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÇAĞRISI

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı

BAŞKAN GÜLEBAK'TAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÇAĞRISI

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak yaptığı açıklamada. "Halkın haber alma hürriyetinin işlerliği için, basın ve ifade özgürlüğü temel gerekliliktir.

Darbe dönemlerinden bu yana değişmeyen Türk Ceza Kanunu’nda ve Terörle Mücadele Yasası’nda yer alan basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler ise, ülkemizde basın özgürlüğünün önündeki en büyük engeldir.

Demokratikleşme ve temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi bakımından bugüne kadar yapılan düzenleme ve iyileştirmelere rağmen ifade ve basın özgürlüğü konusunda hala mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar yaşanmaktadır.

Türkiye’de insanımıza herhangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan, kendini meşru bir şekilde ifade edebilme hakkının evrensel ölçülerde tanınması ve sorunsuz bir şekilde uygulanması, toplumsal barış, hoşgörü, uzlaşı, ifade ve basın özgürlüğünün sorun olmaktan çıkması için düzenleme yapılmasıdır.

Bu konuda her türlü katkıda bulunmaya hazırız. Meslektaşlarımızın yazdıkları yazılar ve haberler nedeniyle tutuklanmadığı, cezaevlerine atılmadığı, gerçek anlamda basın özgürlüğünün sağlandığı günlerde nice 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü bayram havasında kutlamayı temenni ediyoruz.

Gülebak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve “ses ve görüntü kaydı alınmasını yasaklayan” genelgenin, ne yazık ki 1 Mayıs kutlamalarını haber yapan meslektaşlarımıza da uygulandığı görülmüştür ifadelerine yer vererek; "Halkın bilgi edinme ve basın özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımızın, bu genelge kapsamında tutulamayacağını ve görev yapmalarının engellenemeyeceğini Türk kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" dedi.



2 May�s 2021 Pazar 20:36

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-gulebaktan-basin-ozgurlugu-cagrisi-13702.html