SİVEREK’TE SİVRİSİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE BAŞLANDI

Siverek Belediyesi tüm merkez mahallelerde eş zamanlı olarak gece ve gündüz olmak üzere ilaçlama çalışmalarına başladı.

SİVEREK’TE SİVRİSİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE BAŞLANDI

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce 21 merkez mahallede ilaçlama çalışmalarına start veren ekipler, bu kapsamda sivrisinek ve karasinek larvalarıyla mücadelesini düzenli olarak sürdürüyor. Her yıl rutin olarak Mayıs aylarında başlanan ilaçlama çalışmalarına bu yıl yaşanan mevsim değişiklikleri nedeniyle üç hafta erken başlayan belediye ekipleri, Sivereklilerin rahat bir yaz geçirmesi amacıyla larva, sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Gece 6 araç ve ekiple mücadele veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, gündüz ise 9 ayrı ekiple ilaçlama çalışmasını her bölgede devam ettiriyor. Başlayan ilaçlama çalışmalarını inceleyen ve ekiplerle görüşen Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini söyledi.

Siverek halkına hayırlı Ramazanlar dileğinde bulunan Koşar, “Sivrisinek ve haşerelerle yoğun bir mücadele dönemine girdik. Bu yıl daha önceki yıllara nazaran farklı bir dönem yaşıyoruz. Havaların kurak ve yeterli yağışın olmaması sebebiyle ilaçlama çalışmalarına daha erken başladık. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirdiğimizde geçmiş yıllara göre erken başlamak durumunda kaldık. Daha önceki yıllarda ilaçlama çalışmaları Mayıs ayının ortalarında yapılıyorken ancak bu yıl mevsimlerde yaşanan değişiklikler sebebiyle birkaç hafta erkene aldık. Mevsim nedeniyle yoğun bir sivrisinek popülasyonu olmasa da biz yine de tedbiri elden bırakmıyoruz. Halkımızdan gelen talepleri de göz önünde bulundurduğumuzu da söylemekte yarar var.” dedi.

Koşar, sahada çalışan ekiplere de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İlaçlama çalışmalarına erken başlanmasının önemli olduğunu dile getiren Hasan Çelebi Mahallesi sakini Eyyüp Karaaslan, “Şu an için haşere konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamasak ta ilaçlanmaya başlanması güzel bir tedbirdir. Taleplerimizi dikkate alan başta Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak olmak üzere çalışmada emeği geçen ekiplere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



29 Nisan 2021 Per�embe 11:08

http://www.urfa63haber.com/haber/siverekte-sivrisinek-ve-hasere-ile-mucadele-baslandi-13682.html