ERBAKAN, DÖVİZ REZERVİZMİZ HİÇ BİR ZAMAN 128 MİLYAR DOLAR OLMADI

Erbakan Kamuoyunu meşgul eden 128 milyar dolar döviz rezervi ile ilgili bir açıklama yaptı

ERBAKAN, DÖVİZ REZERVİZMİZ HİÇ BİR ZAMAN 128 MİLYAR DOLAR OLMADI

Yeniden Refah partisi Genel Başkan Fatih Erbakan kamuoyunu meşgul eden 128 milyar dolar döviz rezervine ilişkin iktidar kanadından gelen birbirinden farklı ve çelişkili çok sayıda açıklamanın konunun daha da ilgi uyandırmasına neden olduğunu belirterek Konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu " Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Merkez Bankası’nda duruyor, bir yere gittiği yok” demişti, en son olarak dün de farklı bir açıklama yaparak ‘128 milyar doları salgın tedbirleri ve piyasalarda dış güçlerin istikrarı bozma operasyonlarına karşı kullandık’ dedi.

Aslında neredeyse son 10 senedir Merkez Bankası'nda hiçbir zaman 128 milyar dolar döviz rezervi olmadı. IMF kriterlerine göre Merkez Bankası’nda 2020 yılı başında “net 41 milyar dolar” döviz rezervi vardı, 2020 yılında 'dövizi düşürelim' diye “27 milyar dolar satış” gerçekleştirildi ve net rezerv 14 milyar Dolar’a düştü.

Şimdi sorulması gereken soru, 2020 yılında yapılan bu yaklaşık 27 milyar dolarlık döviz satışında; bu döviz kime, kimlere satıldı? Bu döviz satışları hangi kur seviyesinden yapıldı? Satışlar ucuz kur seviyesinden yapıldıysa oluşan kamu zararı ne kadar? Satış talimatını kim verdi? "



24 Nisan 2021 Cumartesi 12:14

http://www.urfa63haber.com/haber/erbakan-doviz-rezervizmiz-hic-bir-zaman-128-milyar-dolar-olmadi-13653.html