ŞANLIURFASPOR DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Çarşamba günü deplasmanda Lider Manisaspor ile karşılaşan Şanlıurfaspor futbolcuların gördüğü Sarı kartlar nedeniyle Disiplin kuruluna sevk edildi.

ŞANLIURFASPOR DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi.” Şanlıurfaspor Kulübü'nün 07.04.2021 tarihinde oynanan Manisa Futbol Kulübü-Şanlıurfaspor Misli.com 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "7 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” Denildi. 

FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI'NIN 40. MADDESİNDE NE VAR 

MADDE 40 – TAKIM HALİNDE SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET 

(1) Aşağıda belirtilen hususlar, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketlerdir:

a) Müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az altı futbolcusunun hakem tarafından sarı veya kırmızı kartla cezalandırılması,

b) Müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az üç futbolcusunun hakem tarafından müsabakadan ihraç edilmesi,

c) Müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında, birden fazla futbolcunun veya görevlinin birlikte hareket ederek bir müsabaka görevlisine hakaret etmesi, kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz ederek karşı çıkması, baskı kurmaya çalışması, tehdit etmesi, söz konusu kişiye karşı güç kullanması.

(2) Yukarıdaki fıkranın (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şekilde takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde Süper Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 1.500.- TL, kırmızı kart için 3.000.-TL; 1. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 750.-TL, kırmızı kart için 1.500.-TL; 2. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 350.-TL, kırmızı kart için 750.- TL; 3. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 200.- TL, kırmızı kart için 400.-TL para cezası verilir.

(3) Yukarıdaki fıkranın (c) bendinde belirtilen şekilde takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde ise, kulüplere kendi lig kategorilerinde altı sarı kart görülmesi halinde verilen miktarlarda para cezası verilir. 

NE CEZA GELİR

Maddede belirtilen ceza kanunlarına göre Şanlıurfaspor’ın Disiplin kurulundan çıkacak ceza ise 2 Bin 450 Türk Lirasıdır.



9 Nisan 2021 Cuma 16:17

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfaspor-disiplin-kuruluna-sevk-edildi-13581.html