KILIÇDAROĞLU, ŞANLIURFA’DA SORUN VARSA TÜRKİYE DE SORUN VAR DEMEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda 21 milletvekilinin Şanlıurfa ziyaretine dair notları ve Şanlıurfa’nın sorunlarını paylaştı.

KILIÇDAROĞLU, ŞANLIURFA’DA SORUN VARSA TÜRKİYE DE SORUN VAR DEMEKTİR

Şanlıurfa’nın uzman doktor eksikliğinden, sulama birlikleri ve elektrik dağıtım şirketinin çiftçilerin desteklemelerine el koyduğundan bahseden Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı’nda Şanlıurfa için şu ifadeleri kullandı;

“Şanlıurfa’ya da gitti arkadaşlarımızın bazıları, bir grup milletvekili arkadaşımız da oraya gitti. Şanlıurfa, büyükşehir aynı zamanda. Bir süredir çiftçiye elektrik ve su verilmiyordu, CHP milletvekilleri gidince elektrik ve su vermeye başladılar; bu güzel bir şey, umarım kesmezler bir daha.

Sulama birliklerinin fiyatları çok yüksek, çiftçi bundan büyük şikâyet ediyor; çiftçilerin destekleme alımlarına sulama birlikleri ve elektrik şirketleri el koyuyor. Sözde devlet teşvik veriyor ama onlar gelip bu teşviki alıyorlar. Çiftçilerin tamamı şikâyetçi; gübre alıyoruz dolarla, fide alıyoruz dolarla, tohum alıyoruz dolarla, ilaç alıyoruz dolarla. Sürekli zam; niye? Efendim dolar yükseldi biz de fiyatı yükseltmek zorundayız ama diyor ki çiftçi ‘benim sattığımda Türk Lirasıyla, onda da alıcı bulamıyorum, zarar ediyorum’ diyor.

Urfalı çiftçi de beni dinlesin, Urfalı kardeşlerim de beni dinlesin; uzun yıllardır bir partiye koşulsuz oy verdiniz, Ak Parti’ye oy verdiniz. E nasıl şimdi Urfa, o Şanlıurfa nasıl? Sahipsiz değil mi? Şanlıurfa sahipsizse Türkiye sahipsiz demektir, Şanlıurfa’da sorun varsa Türkiye’de sorun var demektir. Harran oradadır, Harran hepimizin iftiharıdır; dolasıyla ne Urfa sahipsizdir ne Türkiye sahipsizdir.

Esnaf diyor ki: ‘Bana kira yardımı yaptılar elektrik faturasını bile karşılamıyor’.

Uzman doktor yok hastanelerinde, uzman doktor yok arkadaşlar. Uzman doktor eksiği var 21. Yüzyıl’da bir büyükşehirde, devlet hastanesinde uzman doktor yok.

Şehir Hastanesi’nin de 5 kez temeli atılmış, hala inşaat devam ediyor.

530 Bin öğrenciden 450 Bini EBA’ya ulaşamamış; eğitimi alamamış.

Ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 8 aydır toplu iş sözleşmesi yapmıyor.

Arkadaşlarım notu ilettiler, bir esnafımız aynen şunu söylüyor, Urfalı esnaf: ‘paran yoksa karın yüzüne bakmaz, paran yoksa çocuğun yüzüne bakmaz, paran yoksa komşun yüzüne bakmaz ama en acısı hem paran yok hem Urfalıysan devlet yüzüne bakmaz; insan yerine koymaz seni’ diyor.

Devlet yüzüne bakmaz değil, sarayda oturanlar senin yüzüne bakmaz. Devlet olarak herkesin yanında olacağız, millet olarak herkesin yanında olacağız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin yanında olacağız, herkes bunu bilsin”



24 Mart 2021 �ar�amba 08:20

http://www.urfa63haber.com/haber/kilicdaroglu-sanliurfada-sorun-varsa-turkiye-de-sorun-var-demektir--13465.html