İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİNE İLK TEPKİ HDP'DEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından fesh edilen İstanbul sözleşmesine ilk tepki HDP'den geldi

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİNE İLK TEPKİ HDP'DEN

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında İstanbul'da imzalanan sözleşmenin Türkiye aile yapısına zarar verdiği için bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fesh edilerek resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fesih kararı üzerine ilk tepki HDP'den geldi.

HDP Kadın Meclisi Tarafından yapılan açıklamada "Her gün en az 3 kadının katledildiği, yaşamın her alanında şiddetin her türlüsüne maruz kaldığı bir süreçte, Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile darbe yaparak kadına yönelik şiddeti önlemede devlete sorumluluk yükleyen İstanbul Sözleşmesi'nden imzasını çekti.

AKP-MHP erkek ittifakı, bu kararla bir kez daha kadın düşmanlığını tescillemiş oldu. Meclis’te tüm partilerin ortak kararı ile 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi’ni ortadan kaldırmak eril tahakkümcülüğün bir darbesidir.

Tek adam rejiminin ilk adımlarından biri olarak kadın kazanımlarını gasp eden iktidar, bu kararname ile; Kadına yönelik şiddetin önünü açmaktadır, Kadın katliamlarını meşrulaştırmaktadır, Mülteci ve göçmen kadınların yaşam hakkını gasp etmektedir, Kadın erkek eşitliğini reddetmektedir, Kadınları yaşamın her alanından dışlayarak ev içine hapsetmektedir, Kadına yönelik her türlü şiddeti, mobingi, eşitsizliği onaylamakta ve kadına yönelik şiddet uygulayan erkeği korumaktadır, Kadın özgürlük mücadelesine ve kazanımlarına darbe yapmaktadır! Kadın mücadelesi ve kadın dayanışmasından aldığımız güçle buradan tek adam hep adam rejimine sesleniyoruz; Kadın kazanımlarımızdan ve haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek isteyenlere karşı 8 Mart’tan aldığımız coşku ve umut ile bir kez daha sesimizi en güçlü şekilde Newroz alanlarından yükselteceğiz. Partimize yönelik saldırılara karşı olduğu gibi İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemeyeceğimizi Newroz alanlarından haykıracağız. Haklarımızı ve kazanımlarımızı bir kararname ile ortadan kaldırmak isteyen AKP-MHP erkek ittifakı kadınlar nezdinde feshedilmiştir!"denildi.



20 Mart 2021 Cumartesi 15:18

http://www.urfa63haber.com/haber/istanbul-sozlesmesinin-feshine-ilk-tepki-hdpden-13446.html