ŞANLIURFA’DA AVUKATLAR DURUŞMALARA KATILMAYACAK

İki gün önce Kocaeli'nin Gebze ilçesinde haciz için gittiği evde silahlı saldırı sonucun hayatını kayıp eden Avukat Ersin Arslan içi Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukatlar duruşmalara katılmama kararı aldı.

ŞANLIURFA’DA AVUKATLAR DURUŞMALARA KATILMAYACAK

Bundan iki gün önce Avukat Ersin Arslan ve icra memurları, Kocaeli'nin Gebze ilçesine haciz işlemleri için bir eve gitti. Memurlara haczi yaptırmak istemeyen ev sahibi Y.Y. belinden çıkardığı tabanca ile Avukat Ersin Arslan'a ateş açması sonucu hayatını kayıp etti.

Şanlıurfa Barosu tarafından Av. Ersin Aslan şahsına mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı kınamak ve protesto etmek amacı ile Şanlıurfa Barosu Yönetim Kurulu, tarafından alınan karar sonucu bugün yapılacak olan duruşmalara katılmama kararı aldı.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan açıklamada, 16.03.2021 tarihinde görevini yaparken haciz sırasında canice katledilen meslektaşımız Av. Ersin Aslan nezdinde mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı kınamak ve protesto etmek amacı ile Şanlıurfa Barosu Yönetim Kurulu, 19.03.2021 tarihinde yapılacak olan duruşmalara meslektaşlarımızın girmemesi yönünde karar almıştır.

Tüm meslektaşlarımızı acil işler dışında, Baromuzun aldığı karar doğrultusunda, yaşam hakkımızı savunmak için duruşmalara mazeret dilekçesi vermeye davet ediyoruz.” Denilerek mazeret dilekçesinin bir örneğini Baro üyelerine gönderildi.



19 Mart 2021 Cuma 09:17

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada-avukatlar-durusmalara-katilmayacak-13439.html