GELECEK PARTİSİ ARAP HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Gelecek Partisi Şanlıurfa il yönetimi Kurulu üyesi Eyyüp Gürgül sosyal medya hesabından Arapları aşağılayıcı paylaşımdan dolayı Arap halkından özür diledi

GELECEK PARTİSİ ARAP HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Gelecek Partisi Şanlıurfa il yönetimi Kurulu üyesi Eyyüp Gürgül sosyal medya hesabından Arapları aşağılayıcı paylaşımda bulunarak Şanlıurfa'da yaşayan Arap kökenli Türk vatandaşların tepkisini çekti.

Oluşan tepki üzerine yönetimi Kurulu üyesi Eyyüp Gürgül Tüm Arap halkından ve Şanlıurfalılardan özür dilemek zorunda kaldı.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Konuyla ilgili olarak Gelecek Parti İl Başkanlığının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gelecek Parti İl Yönetimi Kurulu üyesi Eyyüp Gürgül Twitter'da yapmış olduğu paylaşım parti tüzüğümüz ve ilkelerimize açık bir karşıtlık oluşturmuştur.

Partimiz tüm Irkçı söylemlerin ve ifadelerin mizah dahi olsa karşısındadır. Bu nedenle Partideki görevinden istifa etmiş olup, Disiplin Kuruluna Sevk edilmiştir." denildi.

TÜM ARAP KARDEŞLERİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Konuyla ilgili bir açıklamada Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir' den geldi ilçe başkanı Demir Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gelecek Parti Şanlıurfa İl Yönetiminde Bulunan Bir Arkadaşımızın Arap Kardeşlerimizi Üzen İstem Dışı Paylaşımı Yanlış Anlaşılmalara Sebebiyet Vermiş, Kendisi Dahil Hepimizi Üzmüştür.

Bizler Arap, Kürt Ve Türk'ler Olarak Aynı Cografyanın Kaderdaşı, Ailesi, Arkadaşı, Sırdaşı Olmuş Toplumlarız. Hiç Bir Etnik Ayrışmayı Ve Hakareti Kabul Etmiyoruz.

Bu Bağlamda Gönül Bağımsızın Derin Olduğu Tüm Arap Kardeşlerimizden Özür Diliyor, Hepsini Saygı Sevgi ve Muhabbet İle Selamlıyoruz. " dedi.



8 Mart 2021 Pazartesi 22:47

http://www.urfa63haber.com/haber/gelecek-partisi-arap-halkindan-ozur-diledi-13395.html