HARRAN KAPI AİLE MEZARLIĞINDA BULUNAN MEZARLARIN NAKİL İŞLEMLERI BAŞLADI

İnanç turizminin başkentlerinden biri olan Şanlıurfa’da, Halil-ür Rahman ve Eyyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak olan 'Kültür ve Turizm Yolu Projesi' için Çalışmalar aralıksız sürüyor

HARRAN KAPI AİLE MEZARLIĞINDA BULUNAN MEZARLARIN NAKİL İŞLEMLERI BAŞLADI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ın girişimleri sonucu Kale eteği, Kızılay Meydanı istimlak çalışmaları bitirip yıkımı işlemleri bitim aşamasına gelindi.

Gerçekleşen Bu çalışmaların ardından özelikle Eyyübiye ilçesine trafik açısında rahat bir nefes aldıracak olan Kültür ve Turizm Yolu Projesi Ocak ayında vurulan ilk kazma ile başlanıldı.

Kültür ve Turizm Yolu Projesi olarak adlandırılan ve Eyyübiye ilçesinde bulunan Eyyübiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Muradiye Mahallesi olmak üzere toplam 4 Mahallenin sınırlarından geçen yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Projenin onayı ile birlikte istimlaki ve yıkımı yapılacak alanların içinde bulunan Harran Kapı Aile mezarlığında 100 mezara yakı kaldırılması ile ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü tarafında ilgili mezarların kaldırılarak Şanlıurfa Asri mezarlığa götürülüp dini vacibeler doğrultusunda defin işlemlerinin yapılacağı vefat edenlerin yakınlarına basın yolu ve nakil olacak olan mezarlığın duvarına asılan pankart ile duyuru yapılmıştı.

Belirtilen çalışma Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri tarafında yolla gidecek alanda bulunan 100 yakın mezarın nakil işlemleri bugün başlanıldı.

Nakli mezar yakınlarının da hazır bulunduğu bir ortamda gerçekleştiriliyor. Duygulu anların yaşandığı nakil sürecinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü personelleri büyük bir hassasiyet ve titizlik ile çalışmaları sürdürüldüğü gözlendi.

 



16 �ubat 2021 Sal� 13:32

http://www.urfa63haber.com/haber/harran-kapi-aile-mezarliginda-bulunan-mezarlarin-nakil-islemleri-basladi-13239.html