KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNA İLK KEPÇE VURULDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önemle üzerinde durduğu Hazreti İbrahim ve Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu"nun hizmete açılması için tahliye ve yıkım çalışmaları başlatıldı.

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNA İLK KEPÇE VURULDU

Kent trafiğini rahatlatacak, turizme katkı sunacak projelerin hayata geçirilmesinde girişimlerde bulunan Başkan Beyazgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazetede yayımlanan acele kamulaştırma kararıyla Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu"nun hizmete açılması için tahliye ve yıkım çalışmasına katıldı.

Proje kapsamında Eyyübiye İlçesi, Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahalleleri sınırları içerisinden geçen güzergâhta tahliye ve yıkım çalışmaları başlatılarak ilk etapta uzlaşma sağlanan 130 yapının yıkım işlemlerine başlandı.

"Kültür ve Turizm Yolu"nun hizmete açılması için tahliye ve yıkım çalışmalarına Başkan Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Ak Parti İl Başkan Vekili Vehbi Beyaz, Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli, Meclis üyeleri, bölge mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Beyazgül Başladığımız bu yol 1535 metre ama bu yolun uzunluğu gönüllere uzanıyor diyerek Şanlıurfa’nın kalkınması için Büyükşehir olarak var gücümüzle çalışıyoruz dedi. Başkan Beyazgül: ‘’ Bugün burada yıkım çalışmalarına başladığımız Kültür ve Turizm yolunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur. Seçimden önce de ifade ettiğimiz gibi Eyyübiye’nin çok fazla hizmete ihtiyacı var.

 

Göreve gelir gelmez Kale arkasını kamulaştırdık oradaki insanlarımızın daha elverişli mekânlara çıkmalarına vesile olduk. Başladığımız bu yol 1535 metre ama bu yolun uzunluğu gönüllere uzanıyor. Yolun genişliği 25 -30 metre burada kamulaştırılacak ev adedi 476 bugün yıkımı yapılacak ev sayısı ise 130 adettir. Bütçe imkânlarına göre Allah nasip ederse devam edeceğiz. Sizlerin duanızla daha güzel çalışmaları yapacağız. Diye konuştu. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Şanlıurfa’da yaklaşık 4 senedir bu hizmet etme onurunu elde ettiğim bu şehirde Kültür ve Turizm projesini çok şükür gördüm.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve milletvekillerimizin ifade ettiği gibi dünyanın mihenk taşı olan iki güzergâhı bir birine bağlayacak mesafe 1,5 Km ama anlamı, manevi büyüklüğü, uzunluğu ve ifade edemeyeceğimiz iki güzergâhı bir birine bağlamış olacağız. Kültür ve Turizm yolu yılların konuşulan projesiydi, ama Zeynel Başkanımızın vasıtası ile başlatmış oldu ve inşallah da kendisi tamamlayacak. Eyyübiye’mize Şanlıurfa’mıza ve bu güzel insanlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ Dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, “Eyyübiye’de tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “Bugün tarihi bir güne tanıklık ve şahitlik ediyoruz. Şanlıurfa’nın en güzide ilçelerinden olan Eyyübiye’de bu hizmetin başlatılmış olması bugün bizim için gerçekten hem tarihi bir gün hem de onur vesilesi hem de gurur vesilesidir.

Bugün 130 evin yıkımının başlangıcını yapıyoruz. Kültür ve Turizm Yolu için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, da yıkım programında bir konuşma yaptı konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Polat, “Biz bu şehir için hep birlikte birlik içinde Şanlıurfa’ya çalışmaya devam edeceğiz’’ Dedi. AK Parti İl Başkan Vekili Vehbi Beyaz konuşmasında, “Eyyübiye gibi önemli bir ilçemizde açılacak olan Kültür ve Turizm yolu, Eyyübiye’nin kanayan yaralarından bir tanesi idi, bu hususta emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e, vekillerimize ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ‘’Göreve geldiğimiz ilk gün şunu ifade etmiştim, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül olmazsa kolumuz kanadımız kırık olur” demiştim. Zeynel Abidin Beyazgül Kültür ve Turizm yoluna odaklandı ve bu sıkıntıyı Cumhurbaşkanımıza iletti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza iletti ve bu projeyi hükümetimizde önemsediler ve bizlere de çok büyük destekte bulundular. Büyükşehir Belediyemiz yaklaşık 10 aydır ciddi gayretler içerisinde Kültür ve Turizm yolunu sadece Eyyübiye’ye değil Şanlıurfa’ya kazandırmak için olabildikçe çalıştı, ben Eyyübiyeli kardeşlerim adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” Dedi.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, “Cumhurbaşkanımızın takdiri ve imzası ile turizm yolunun açılması ile özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” Açıklamasında bulundu. Bölge muhtarları da programda selamlama konuşmaları yaparak Kültür ve Turizm Yolunun hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Şanlıurfa’nın tarihi ve turizminin geliştirerek, kentin güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki mekânlar arasındaki trafik sıkışıklığını en aza indirecek yeni yollar oluşturmasıyla hem yaşam alanları rahatlayacak hem de çevre ve cephe düzenlenmeleriyle şehrin manevi atmosferine katkı sağlanmış olacak.



6 Ocak 2021 �ar�amba 23:19

http://www.urfa63haber.com/haber/kultur-ve-turizm-yoluna-ilk-kepce-vuruldu--13118.html