ŞANLIURFA'DA CEYLAN AVCILARINA CEZA YAĞDI

Şanlıurfa'da Kaçak Avcılık yaptıkları tespit edilen avcılara Şanlıurfa Av Koruma Kontrol Ekipleri tarafından ceza yağdırdı

ŞANLIURFA'DA CEYLAN AVCILARINA CEZA YAĞDI

Doğa koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3.Bölge Müdürlüğüne Bağlı Şanlıurfa il Şube Müdürlüğüne bağlı Av Koruma ve Kotrol ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucunda Eyyübiye İlçesinde bulunan Ava yasak bölge Kızılkuyu Mahallesinde nesli koruma altında bulunan Şanlıurfa Ceylanları ( Gazele ) avı yaptığı tespit edildi.

Şanlıurfa il Şube Müdürlüğüne bağlı Av Koruma ve Kotrol ekipleri tarafından yapılan kontrollerde şahısların Nesli koruma altında bulunan Urfa ceylanı ( Gazele ) avladığı tespit edilmiş.

AV KORUMA EKİPLERİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Doğa koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa İl Şube Müdürlüğüne bağlı Av Koruma ve Kotrol ekipleri tarafından yapılan uzun takipler sonucunda kaçak avcıların vurmuş oldukları Ceylanları dikkat çekmemek için Eşek sırtından taşıdıkları tespit etti.

Kaçak avcıların Av Koruma ekiplerini fark etmeleri üzerine kendilerine çoban süsü vererek vurdukları Ceylanları eşek sırtında bulunan heybelere gizlemeye çalıştılar.

Ancak yapılan kamuflaj Av Koruma ekipleri tarafından fark edildi ve Yapılan kontrollerde şahıslarin Avcılık belgesinin olmadığını yasak bölgede ve nesli koruma altında olan 3 Ceylan avladıkları tespit edilerek Şahıslar hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunun ilgili maddelerine göre idari yaptırım ve Tazminat cezası ile birlikte toplam 54 Bin 900 Türk Lirası ceza kesildi.

Olayda kullanılan Av tüfeği mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.



1 Ocak 2021 Cuma 19:40

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada-ceylan-avcilarina-ceza-yagdi-13080.html