DİKKAT ŞANLIURFA'DA PAZAR SAATLERİ DEĞİŞTİ

Meyve sebze ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar dikkat pazar saatleri değişti

DİKKAT ŞANLIURFA'DA PAZAR SAATLERİ DEĞİŞTİ

Covid-19 tedbirleri kapsamında alınacak önlemler kapsamında toplanan Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar alındı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aşağıdaki hususları oy birliği ile karara bağlamıştır.

1. Covid-19 yönünden pozitif veya temaslısı olduğu tespit edilen kamu çalışanlarının izolasyonda olduğu ve Hayat Eve Sigar (HES) uygulamasında riskli görüldüğü süre boyunca idari izinli sayılmalarına,

2. Covid-19 tedbirleri kapsamında, salgınla mücadelede hayati önem arz eden maske, temizlik ve sosyal mesafenin sağlanmasına yönelik olarak Pazar yerlerinin kapanış saatinin 18.00 olarak uygulanmasına, takip ve denetim hizmetlerinin ilgili Belediye Başkanlıkları tarafından yerine getirilmesine, Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Oy birliği ile karar alındı.



27 Kas�m 2020 Cuma 22:46

http://www.urfa63haber.com/haber/dikkat-sanliurfada-pazar-saatleri-degisti-12909.html