HURDACILAR BÜYÜKŞEHİR'DEN MUTLU AYRILDI

Alt ve üstyapı hizmetleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılan Hurdacılar ve Geri Dönüşümcülerin Evren Sanayi Sitesinde yeni yaptırılan iş yerlerine taşınma işlemleri hız kazandı.

HURDACILAR BÜYÜKŞEHİR'DEN MUTLU AYRILDI

İlçe belediyeleri tarafından iş yerleri mühürlenen ve kooperatifleri tarafından yeni yaptırılan siteye taşınmaları istenen Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler esnafı, sabah saatlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin önüne gelerek Başkan Beyazgül'den yardım istediler. 

BÜYÜKŞEHİR'İN GİRİŞİMLERİYLE ORTAK BİR KOMİSYON KURULDU 

Topluluktan seçilen temsilciler ile hemen görüşen Başkan Beyazgül, iş yerleri ilçe belediyeleri tarafından mühürlenen hurdacı ve geri dönüşümcüler adına ilçe belediye başkanlarıyla görüşerek bir komisyon kurulmasını istedi ve bu süre zarfında mühürlerin iptal edilmesini talep etti. İlçe belediyeleri bu isteği kabul edince hurdacı esnafı, Başkan Beyazgül sayesinde Büyükşehir'den mutlu ayrıldılar ve işyerlerine döndüler. 

BAŞKAN BEYAZGÜL: HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ BU KENTTE BİRLİKTE YAPACAĞIZ 

Önce hurdacı ve geri dönüşümcülerden seçilen temsilcilerle ardından ise Büyükşehir Belediyesi önünde bekleyen toplulukla görüşen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, " Allah'ın izniyle biz sizlerle beraberiz. Bu kentte beraber yaşıyoruz. Her şeyin en güzelini birlikte yapacağımıza inanıyorum. Yapacağız da inşallah. Yeter ki gönüller bir olsun. Yeter ki aklı selim hareket edelim" dedi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL: ESNAFLARIMIZ BÜYÜKŞEHİR'DEN MUTLU AYRILMIŞTIR

Hurdacı ve geri dönüşümcülerin Büyükşehir'den mutlu ayrılmalarını sağlayan Başkan Beyazgül, "Makamda toplantı halindeydik. Hurdacılık yaparak geçinen kardeşlerimizin sesini duyduk ve hemen temsilcilerini makamımıza davet ettik. Onlarla oturduk taleplerini dinledik. Sorunlarının çözümü konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Sonuç olarak bir karara vardık. Aldığımız kararda hem sizin hem çalışanların hem de vatandaşlarımızın daha mutlu, refah içersinde daha sağlıklı bir ortamda neler yapılabileceğini konuştuk. Kararımız şu ki; gerek hurdacı kardeşlerimizden alacağımız temsilciler gerek ilçelerden alacağımız temsilcilerle oturalım bir konuyu öğrenelim. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu konunun çözümü için neler yapabiliriz bunu da tartışalım ve herkesi mutlu edecek hangi adımları atarız buna kafa yoralım. Ben ilçe belediye başkanlarıyla da görüştüm. Onlarla sizin adınıza gerekli görüşlerimizi yaptım. Bir komisyon kurulacak ve bu komisyon gerekli çalışmaları yapacak ve alınan ortak kararları yürürlüğü koyacaktır. Alınacak kararları mutlakla sizlerle birlikte alacağız. Hepiniz emekçi kardeşlerimizsiniz. Ekmek parası için çalışıyorsunuz tek amacınız ailenize ekmek götürmek biliyoruz. İnsanların vicdanında ilk sizler varsınız. Çalışma ortamlarınız, şartlarınız iyi değil biliyoruz, hani derler ya ekmeğini aslanın ağzından alıyorlar. İşte siz tam bu manada çalışıyorsunuz. Allah'ın izniyle biz sizlerle beraberiz. Bu kentte beraber yaşıyoruz. Her şeyin en güzelini birlikte yapacağımıza inanıyorum. Yapacağız da inşallah. Yeter ki gönüller bir olsun. Yeter ki aklı selim hareket edelim. Hak ve adaletten taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna duyurmak isterim. Kanunlar ve yasalar çerçevesinde çözümü hep birlikte çalışıp hep birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

 



23 Kas�m 2020 Pazartesi 16:19

http://www.urfa63haber.com/haber/hurdacilar-buyuksehirden-mutlu-ayrildi-12879.html