HARRAN ÜNİVERSİTESİNİN AKADEMİSYENLERİ DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesinde Harran Üniversitesi İki Akademisyenle Yer Aldı

HARRAN ÜNİVERSİTESİNİN AKADEMİSYENLERİ DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

 Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi tarafından yayınlanan, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı oluşturdu.

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators” başlıklı makalesine göre Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya dünyanın en etkili bilim insanlarını geride bırakarak yer almayı başardı.

StanfordÜniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan bir veri tabanı oluşturdu. Yapılan sıralama bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik 159.684 bilim insanını kapsayan genel sıralamada 87.481. sırada yer alırken, dünya çapında Cevher Hazırlama Mühendisliği alanında çalışan 27.568 bilim insanı arasında 30. sırada yer aldı.

 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya 159.684 bilim insanını kapsayan genel sıralamada 63.719. sırada yer alırken, dünya çapında Tarım Bilimleri alanında çalışan 177.931 bilim insanı arasında 872. sırada yer aldı.



22 Kas�m 2020 Pazar 12:45

http://www.urfa63haber.com/haber/harran-universitesinin-akademisyenleri-dunyanin-en-iyileri-arasinda-12870.html