Hazine ve Maliye Lütfü ELVAN 'a Emanet

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından yerine geçecek isim de belli oldu. 2016-2018 yılları arasında Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

Hazine ve Maliye Lütfü ELVAN 'a Emanet

Berat Albayrak’ın 2 yıl 4 ayı nasıl geçti? Son dakika… Berat Albayrak’ın istifası kabul edildi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan atama kararına göre “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır.” ifadelerine yeri verildi.

YENİ ABD BAŞKANI İLE AYNI ÜNİVERSİTEDEN MEZUN

Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı olan Lütfi Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisan yapan Lütfi Elvan ABD'de Delaware Üniversitesi'nde ekonomi alanında da yüksek lisans eğitimi aldı. Söz konusu üniversiteden ABD'nin yeni başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden mezun… Delaware’de büyüyen Biden, 1968’de Syracuse Üniversitesi’nden hukuk diplomasını almadan önce Delaware Üniversitesi’nde okumuştu. Biden, 973–2009 arasında Delaware Senatörü olarak görev yaptı. takvim.com



10 Kas�m 2020 Sal� 01:14

http://www.urfa63haber.com/haber/hazine-ve-maliye-lutfu-elvan-a-emanet-12801.html