TAŞERON TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN YAPILACAK

Taşeron toplu iş sözleşmesi için geri sayım başladı.

TAŞERON TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN YAPILACAK

2017 yılı sonunda çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmün ‘de Kararname'yle taşerondan kadroya geçen işçiler için toplu sözleşme ve sendika süreçlerinde kademeli bir şekilde çalıştıkları iş koluna göre geçişler yapılmaya başlandı.

Geçiş süreçlerinin bitim ile birlikte bağlı bulundukları İş Kolundaki sendikaların belirlemiş oldukları Toplu İş Sözleşmesinde almayı hak kazandıkları tüm özlük haklarında faydalanacaklar

TAŞERON TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Daha önce Belediyelerde Taşeron çalışanı olarak görev başlayan ve 2017 yılı sonunda çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmün ‘de Kararname'yle taşerondan kadroya geçen işçiler Belediyelerde Temmuz ayında iş kollarına göre sendika değişimi başlanmıştı.

Kamu Kurumlarında çalışan Taşeron İşçileri ise Kurumların bağlı bulunduğu iş kollarına göre temsiliyet hakkını kazanan sendikalar tarafından çalışmalar başlatmış bulunuyor başlatılan çalışmaların sonucu 1 Kasım'da gerçekleşecek.

Taşeron çalışanlar bu süreç sonrasında Sendikalar tarafından hak kazanılan Toplu İş Sözleşmesinde belirtilen zam oranlarına göre ücret artış hakkı elde edecek. Merkezi idarelerde kamuya geçirilen işçilere, kendi iş yerlerinde geçerli olan toplu iş sözleşmesi hükümlerinin 31 Ekim 2020'den sonra uygulanması kararı alındı



22 Ekim 2020 Per�embe 13:47

http://www.urfa63haber.com/haber/taseron-toplu-is-sozlesmesi-ne-zaman-yapilacak-12712.html