ŞANLIURFA'NIN MEVSİMLİK ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 35’ncisi düzenlediği “Yılın Başarılı Gazetecileri” yarışması sonuçlandı.

ŞANLIURFA'NIN MEVSİMLİK ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri” yarışmasının 35’cısı bu yıl düzenlendi. Yarışmaya bir çok daldan gönderilen haberleri Özer Bereket, Nail Kadırhan, Şefik Dinç, Barış Üzal, Hüseyin Kaçar Hakan Hocaoğlu, Mahmut Bozarslan, Devrim Yiğit, Ümit Özdal, Esat Aydın, Sevda Kaplan ve Gürsel Eser’den oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Televizyon haber dalında; ‘İdlip’te Ateşkes İhlali, Rejim Gazetecileri Hedef Aldı’ başlıklı haber ile TRT World birinci olurken, yine aynı kategoride Şanlıurfa’da yayın yapan Edessa Tv Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya tarafından hazırlanan “Şanlıurfa'nın Mevsimlik Öğrencileri” başlıklı haberi ise yarışmanın mansiyon ödülüne layık görüldü.

Gerçekleşen yarışmanın ödül gecesi ise Dünyada ve Ülkemizde yaşanan Pandemi süreci nedeniyle Aralık 2020 ayı içerisinde düzenlenecektir.

Yarışmada Jüri tarafından yarışmanın Mansiyon ödülüne layık görülen haberin hazırlayıcısı ve Edessa Tv Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya konuyla ilgili şu açıklamada bulundu “Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ne böyle bir yarışma düzenledikleri için teşekkür ederim. Bizler, Edessa Tv olarak toplumsal sorunları gündeme getireceğiz demiştik, ve getirmeye devam ediyoruz. Maalesef, Şanlıurfa’da sayıları on binleri bulan aileler mevsimlik işçi olarak başka şehirlere çalışmaya gidiyor. Ekip arkadaşlarımla bu sorunu gündeme getirip çözüm bulunmasını istedik. Konunun daha fazla kitlelere ulaşması için de hazırladığımız haberi yarışmaya gönderdik. Yarışmada “Şanlıurfa'nın Mevsimlik Öğrencileri” başlıklı haberimiz mansiyon ödülüne layık görüldü. Habere katkı sunan ekip arkadaşlarımı kutlarım” dedi.



20 Ekim 2020 Sal� 12:28

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfanin-mevsimlik-ogrencileri-odule-layik-goruldu-12693.html