DİCLE ELEKTRİK KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN ŞEBEKELERİNİ KIŞ ŞARTLARINA HAZIRLIYOR

Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde sert kış şartlarında herhangi arıza ve kesinti yaşanmaması için 1.982 personel ve 371 araç ile arıza önleyici bakım çalışması yapıyor.

DİCLE ELEKTRİK KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN ŞEBEKELERİNİ KIŞ ŞARTLARINA HAZIRLIYOR

Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. sorumluluk bölgesinin tamamında her yıl kış mevsimi öncesinde gerçekleştirdiği arıza önleyici bakım çalışmalarını bu yıl da sürdürüyor. Sistem İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 1.982 personel, 371 araç ile 61.198 kilometrekarelik alanda teknolojik imkanlardan da yararlanarak kışa hazırlık yapılıyor. Bu periyotta şimdiye kadar 390 kilometre uzunluğundaki hat kontrol edilerek, gerekli bakımlar yapıldı. 

Pandemiye rağmen bakımlar aksamadı 

Kış çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Sistem İşletme Müdürü Hasan Ademhan, kış mevsimine geçerken elektrik şebekelerinde arıza yoğunluğu yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

 

“Kış döneminde yaşanabilecek arızaların geniş çaplı olmaması ve uzun sürmemesi için binlerce personel ve yüzlerce araçla bakım onarım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Arızaları daha gerçekleşmeden saptamamıza yarayan ısıya duyarlı termal kameralar gibi teknolojinin sunduğu imkanlardan da yararlanarak sürdürdüğümüz bu çalışmalar sırasında şimdiye kadar daha çok ana besleme binaları ve ana arter şebekelerinin bakımlarına öncelik verdik. 

Bu yıl içinde toplam 3.900 kilometre uzunluğunda hat, 2.900 adet trafo ve 785 ana dağıtım merkezinin bakımını tamamladık. Yılın son çeyreğinde ise arıza önleyici bakım çalışmalarına hız vererek bu rakamları daha yukarılara taşıyacağız. Hedefimiz sorumluluk bölgemizde bulunan 2 milyonu aşkın abonemizin enerji tedariğinin pandemiye rağmen kesintiye uğramamasıdır.”

 

“Isınma amaçlı kullanmayın” uyarısı 

Bölge genelindeki arıza sayısının son 3 yılda neredeyse yarı yarıya azaldığını da kaydeden Sistem İşletme Müdürü Hasan Ademhan, “Arıza sayımız son 3 yılda yüzde 41 oranında azaldı. İyileşme anlamında bu oldukça önemli bir orandır. Düzenli bakım ve onarımlar sayesinde arıza sayısının çok daha aşağılara gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Hasan Ademhan ısınma amaçlı kullanımlar konusunda ise şu uyarı yaptı: “Elektrik enerjisi kış aylarında özellikle de kırsaldaki yerleşim bölgelerinde ısınma amaçlı olarak kullanılıyor. Kayıt dışı tüketimin de etkisiyle şebeke üzerinde aşırı yük oluşmakta ve bu da istenmeyen arızalara, dolayısıyla kesintilere neden olabiliyor. Abonelerimizi ısınma amaçlı elektrik kullanmamaları konusunda tekrar uyarmak isterim.”



19 Ekim 2020 Pazartesi 13:59

http://www.urfa63haber.com/haber/dicle-elektrik-kesintisiz-hizmet-icin-sebekelerini-kis-sartlarina-hazirliyor-12686.html