BAŞKAN BEYAZGÜL BİR SORUNU DAHA ÇÖZDÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesi Süleymaniye Mahallesinde yıllardır kanayan yara olan biriketçilerin en kısa sürede Evren Sanayi Sitesi’nde yaptırılan yeni yerlerine taşınmasını hızlandırıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL BİR SORUNU DAHA ÇÖZDÜ

Mahallelilerin, toz ve gürültü kirliliği dolayısıyla sürekli gündeme getirdikleri biriketçilerin taşınması talebi için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat girişimlerini sürdürüyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte Süleymaniye Mahallesinde biriketçi esnafıyla buluşan ve biriketçi esnafının mahalle içeresinden hızlıca taşınmasıyla ilgili gerekli birimlere talimat veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Biriketçi esnaflarımız da mahalle içeresinde kalmaktan muzdarip. Onlar da en kısa sürede taşınmak istiyor.

Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Evren Sanayi Sitesindeki yeni yerlerinin tüm eksikliklerini en kısa sürede tamamlayarak taşınma işini hızlandıracağız." dedi. Başkan Beyazgül, "Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte Süleymaniye'deyiz.

Biriketçiler Sitesi esnafının taşınmasıyla ilgili sorunları dinledik. Taşınacakları yeni yer olan Evren Sanayi Sitesi’ndeki yerin eksikliklerini bizlere aktardılar. Biz de gerekli birimlere bu eksikliklerin giderilmesi talimatını verdik. Zaten buradaki esnaf da taşınma arzusunda olduklarını bizlere ifade ettiler.

Mahalle sakinleri gerek seçimden önce gerekse sonra bizlere daima bu işyerlerinin taşınması talebini iletiyorlardı. Özellikle gürültü kirliliği ve tozdan şikâyet ediyorlardı. Biz de bu sorunun giderilmesi için gerekli tüm adımları atacağız." diye konuştu.

Esnaf ve mahallilerin taleplerini dinlemede Başkan Beyazgül’e eşlik eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Süleymaniye'de yıllardır kangrenleşmiş bir yara olan Briketçilerin mahallenin ortasında kalması burada yaşayan vatandaşlarımızı hem gürültü hem de toz açısından oldukça rahatsız ediyordu.

Büyükşehir Belediyesinin Evren Sanayi Sitesi’nde yer verdiği ve birçok hizmeti ulaştırdığı Biriketçiler sitesinin mevcut sorunları vardı. Biriketçi esnafının bölgeden taşınmanın hızlanması için Başkan Beyazgül ilgili birimlere talimat verdi. İnşallah en kısa sürede buradaki esnafın taşınması sağlanacak.

Bu konuda bizlere büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e ve taşınmayı kabul eden biriketçiler esnafına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.



6 Eyl�l 2020 Pazar 13:31

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-beyazgul-bir-sorunu-daha-cozdu-12485.html