BÜYÜKŞEHİR, YEŞİL KORİDOR VE STANDART CADDE YAPIMINI SÜRDÜRÜYOR

Altyapıdan üstyapıya, park-bahçeden çevre korumaya, ulaşımdan imara gerek fiziki belediyecilik, gerek sosyal belediyecilikte önemli hizmetleri Şanlıurfa'ya kazandırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi hazırladığı projeleri birer birer hayata geçirerek halkın hizmetine sunuyor.

BÜYÜKŞEHİR, YEŞİL KORİDOR VE STANDART CADDE YAPIMINI SÜRDÜRÜYOR

Şanlıurfa’da bir ilk olan ‘Yeşil Koridor Projesi’nin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Standart Cadde Uygulaması kapsamında Açıksu Caddesinde çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi caddeyi kısa sürede bambaşka bir görünüme kazandıracak. 

YEŞİL KORİDOR PROJESİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Şanlıurfa’da bir ilk olan ‘Yeşil Koridor Projesi’nin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Yeşil Koridor Projesi’nin altyapı çalışmaları tamamlandı. 

Yenilikçi projeler başlatarak kaynak noktasında hibeler ve destekler alan Büyükşehir Belediyesi, İlk Toplanma Merkezi olarak bilinen eski hal pazarı kavşağında yapımı tamamlanan TOKİ'ye ait iş merkezi bahçesinde uygulanacak olan kentin en uzun 'Yeşil Koridor Projesi'nin yapımını sürdürüyor.

 

Şanlıurfa’da bir ilk olan Yeşil Koridor Projesi’ pilot bölge olarak Novada Park, 11 Nisan Kurtuluş Camisi ve Şanlıurfa Valiliği arasında geçiş koridoru olan 250 metrelik alanda uygulanacak. İçerisinde bitki tagları, ağaçlar, çeşmeler, oturma bankları, kendinden ışıklı zemin kaplamaları ve çim derzli yol yer alacak. 

AÇIKSU CADDESİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

Ulaşım sorunlarının sıkça gündeme geldiği Açıksu Caddesi'nde "Standart Cadde Uygulaması" kapsamında alt ve üstyapıda yeniden düzenleme yapan Büyükşehir Belediyesi mevcut yolu hem genişletti hem dealtyapı için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

 

Haliliye İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi ile Devteşti Mahallesi arasında olan Açıksu Caddesi'nde yaşanan araç sıkışıklığının önüne geçilmesi konusunda talimat veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bölgeyi ziyaret ederek istinat duvarı yapım çalışmalarını başlatmıştı. Caddede hem istinat duvarı yapımını gerçekleştiren hem de orta refüjü kaldırılan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, "Standart Cadde Uygulaması" kapsamında Açıksu Caddesi'ni yeniden düzenlendi.

 

Sıcak asfalt serimi öncesinde mevcut asfaltın sökümünü yapan ekipler alt ve üstyapısını güçlendirdiği caddeyi tekrar asfaltlayarak bölge esnafı ve vatandaşların hizmetine sunacak.

 



21 A�ustos 2020 Cuma 16:55

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-yesil-koridor-ve-standart-cadde-yapimini-surduruyor-12433.html