DEVA PARTİSİ’NDEN BAYRAM MESAJI

Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Şanlıurfa Kurucu İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayarak islam aleminin bayramını tebrik etti.

DEVA PARTİSİ’NDEN BAYRAM MESAJI

Başkan Tüysüz; dini bayramlardan ikincisi olan Kurban Bayramı’nın önemine değinerek şunları kaydetti:  “Dinimiz bize birlik ve beraberliği emretmiştir. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ buyuran bir Peygamberin ümmeti olarak; idrak edeceğimiz bu güzel bayramda her şeyden önce kini, nefreti, ayrıştırmayı içinde barındıran söylemleri ve eylemleri bir tarafa bırakmalı, daha kucaklayıcı ve daha hoşgörülü olmalıyız. Bilmeliyiz ki; bu dinin dili hoşgörüdür, kardeşlik dilidir” dedi.

Kurucu İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz; bayramlaşmanın yakınlaşma olduğuna da vurgu yaparak özellikle pandemi sürecindeki “yakınlaşmamaya” dikkat çekerek şunları ifade etti: “Kurban Bayramı bizler için en güzel yakınlaşmadır. Zengin ile fakirin, akrabalar arası yakınlaşma ve komşular arası yakınlaşmadır. Bu yakınlaşmanın temel aracı da kurban etidir. Ancak bu sefer ki yakınlaşmamız tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle mesafeli olmalıdır. Bu bayram gelin kişiler arasına mesafe koyalım ama iyilik ve paylaşmamızın mesafesini ortadan kaldıralım” dedi.

Başkan Tüysüz son olarak hemşerilerinin bayramını kutlayarak şunları aktardı: “Başta Şanlıurfalı hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin dört bir tarafında bulunan vatandaşlarımızın ve tüm islam aleminin Kurban Bayramı’nı samimi duygularla kutluyorum” dedi.



30 Temmuz 2020 Per�embe 15:05

http://www.urfa63haber.com/haber/deva-partisinden-bayram-mesaji-12352.html