ŞANLIURFA'DA 5 BİN AİLEYE İŞ İSTİHDAMI

Şanlıurfa'da işsizliğin önüne geçmek ve Şanlıurfa'ya yeni iş istihdamı oluşturmak için Şanlıurfa valisi Abdullah Erin belediye başkanları ve STK başkanları bir araya geldi

ŞANLIURFA'DA 5 BİN AİLEYE İŞ İSTİHDAMI

Şanlıurfa valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek ile bir araya gelerek Şanlıurfa'da oluşan işsizlik sorununu çözüme kavuşturmak ve oluşan sorunu ortada kaldırmak için yeni iş alanları açmak için bir araya geldiler.

Dörtlü zirve olarak gerçekleşen istişare toplantısının sonucunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çoğunluk olarak tekstil ve ayakkabıcılık sektörü olmak üzere 10 fabrikanın yapılması ile ilgili detaylar ele alındı.

Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde gerçekleşecek olan fabrika yapımı için gerekli ön çalışmalar yapılarak yer tespit edilmiştir.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çoğunluk olarak tekstil ve ayakkabıcılık sektörü olmak üzere yapılacak 10 fabrikayı anahtar teslim olarak Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası tarafından yapılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teslim edilecektir.

Fabrikaların devreye girmesi ile birlikte Şanlıurfa'da 5000 aileye iş istihdamı oluşmuş olacak bu da Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa'da işsizlik alanında büyük bir açığı kapatacaktır.



29 Temmuz 2020 �ar�amba 12:47

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada-5-bin-aileye-is-istihdami-12343.html