Korunavirus Kurbanlık Satışlarını Vurdu

Kurban bayramına sayılı günler kala Şanlıurfa’nın farklı noktalarında kurulan hayvan pazarında satışlar durgun geçiyor

Korunavirus Kurbanlık Satışlarını Vurdu

Şanlıurfa'nın birçok yerinden besiciler tarafından getirilen kurbanlıklar Korunavirus nedeniyle satışlar durgun geçtiği gibi hayvan satıcılarını fiyat yönünde hayal kırıklığı yaşattı.

Kurbanlık pazarında bulunan kurban satıcılarından görüşüne başvurduğumuz besici   Mehmet Başıbeyaz, Korunavirus artışı nedeniyle  Kurbanlık satış piyasaları alt üst oldu. Son günlerde Döviz piyasasında olan artışlar kurbanlık fiyatlarına da yansıdı.

 

Besiciler satış yapmakta zorluk çekiyor. Kurbanlık fiyatları asgari ücrete ulaştı. Kurban bayramı için kurbanlık bakmaya gelen vatandaşlar fiyatlar karşısında çaresiz kalıyor. Geçen yıllara oranla kar ve satışlarındaki azalmadan yakınan besiciler, doların yükselişinin hayvan borsasında yarattığı etkiden şikâyetçi. Gider fiyatlarının arttığı ve ilginin azaldığı hayvan borsasına büyük bir karamsarlık hakim durumda.

Kurban satış pazarında küçükbaş kurbanlıkların bu yıl 1000 ile 1500 lira arasında satıldığını ifade eden Başıbeyaz, 5 yıldır kurbanlık hayvan sattığını, ilk defa bu yıl satışlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

MehmetBaşıbeyaz "Yaklaşık 5 gündür hayvan pazarında satış yapmaya çalışıyorum. Önceki yıllarda hayvanlarımı getirir getirmez birkaç gün içinde satıyorduk. Bu yıl 5 günde 5 hayvan ancak satabildim. Pazarda hiçbir hareketlilik yok. Umudumuzu arife gününe bağladık. İnşallah son gün kurbanlıklarımızı satarız" diye konuştu.



25 Temmuz 2020 Cumartesi 16:22

http://www.urfa63haber.com/haber/korunavirus-kurbanlik-satislarini-vurdu-12335.html