DAVUTOĞLU'NDAN SKANDAL AYASOFYA TEPKİSİ

Gelecek parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan beklenmeyen Ayasofya tepkisi

DAVUTOĞLU'NDAN SKANDAL AYASOFYA TEPKİSİ

Danıştay kararı ile Müzeden camiye dönüştüren kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından jet hızıyla onaylanarak aynı günün Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girerek Caminin Kültür ve turizm bakanlığından alınarak Müze statüsünden çıkarılarak Cami statüsüne çevrilip Diyanet işleri Başkanlığına devri gerçekleştirildi.

Baş döndüren bir hızla gelişen bu süreç için Dünyada yaşayan Tüm İslam Ülkelerinden ve Ülkenin her kesiminde büyük bir takdir ile karşılanırken Avrupa'dan ve Hıristiyan aleminden tepkiler geldi.

Siyasi partilerin bir çoğundan alınan bu karardan dolayı kararın çıkmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederken Gelecek parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kendi sosyal medya hesabından " Ayasoyyanın İbadete açılması dinlerarası diyaloğa büyük ölçüde zara vermiştir. Avrupa Birliği ve uluslararası siyasi platformda Türkiyesinin prestijine derin bir darbe vurulmuştur.. Bir an önce bu yanlıştan dönülüpeski haline yani Müzeye dönüştürülmelidir. ve Ayasofyamüzeolsun heşdekiyle yapmış olduğu paylaşım dikkat çeketi Genel Başkan Davutoğlu tarafından yapılan bu paylaşım Türkiye'nın her kesiminden olduğu gibi Kendi partisindede büyük tepki çekti.

Gelecek Partisi Lideri, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ayasofya Hakkında skandal bir tweete imza attı. Sonra gelen tepkilerin ardından tweeti kaldırmak zorunda kaldı. Yayınladığı mesajda FET֒nün projesi olan Dinler arası diyalogu savunan Davutoğlu, Büyük tepkilere neden oldu. Davutoğlu’nun Ayasofya’nın müze olarak kalmasını istemesi de ayrı bir skandal. FET֒nün istediği tarzda bir açıklama yapan Davutoğlu’ na tepkiler dinecek gibi değil. İşte Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı skandal ötesi o açıklama…

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Davutoğlu aratan tepkiler üzerine kendi sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımı kaldırarar yerine " Ayasofya’nın ibadete açılması, on yıllardır beklenen özlemin gerçeğe dönüşmesidir. İktidar ve muhalefetin takındıkları sorumlu tavır takdire şayandır. Fethin sembolü, Fatih’in emaneti olan ve İstanbul’un tüm medeniyet birikimini barındıran #AyasofyaCamii hayırlı olsun. " paylaşımını yaptı.

 

Bu paylaşımı yapmak zorunda kaldı.



12 Temmuz 2020 Pazar 10:12

http://www.urfa63haber.com/haber/davutoglundan-skandal-ayasofya-tepkisi-12293.html