BAŞKAN ERDOĞAN'DAN JET KARAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Danıştay'ın kararının ardından jet hızında bir karar alarak Ayasofya camii olarak ibadete açılması için resmi gazetede karar yayımlandı

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN JET KARAR

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda “Ayasofya’da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur demişti. Ve Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir” değerlendirmesini yapmıştı.

Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na ait olan ve İstanbul’un fethinin sembolü niteliğindeki Ayasofya’nın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmesi ile ibadete kapatılmıştı.

Ayasofya'nın cami olarak tekrardan ibadete açılması için Danıştay'a  açılan dava bugün sonuçlandı. Danıştay'ın kararı açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı jet hızıyla imzalayarak bugünkü Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TBMM Başkanı Şentop'ın yaptığı açıklamaya göre büyük bir ihtimalle gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra önümüzdeki Cuma günü büyük bir ihtimalle ibadete açılacak.

Danıştay'ın bu kararı Tüm yurtta ve İslam âleminde büyük bir sevinçle karşılandı.

İşte o önemli karar



10 Temmuz 2020 Cuma 18:08

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-erdogandan-jet-karar-12289.html