ÖZYAVUZ, GÖÇ İDARESİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz Göç idaresi çalışanlarının sorunlarını meclise taşıdı

ÖZYAVUZ, GÖÇ İDARESİ ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz Göç idaresi çalışanların Suriyeli mülteciler için kurulan kamplarda görev alan Güvenlik ve Temizlik personellerinin kapların kapanması ile yurdun değişik yerlerine geçici görevlendirilmesi ile ilgili yaşanan sıkıntıları Türkiye Büyük millet Meclisinde gündem dışı söz alarak yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Milletvekili Özyavuz gündem dışı konuşmasında yaşanan sıkıntıları şu ifadelerle dile getirdi " Suriyeli mülteciler  için şanlıurfa başta olmak üzere kurulan kamplara geçici olarak alınan güvenlik ve temizlik işçileri 2018 yılında asgari ücretli olarak taşaron kadroya geçtiler.

Alındıklarında sosyal durumları incelenmeden alınan bu işçiler kampların kapanmasıyla birlikte ülkemizin muhtelif il göç idarelerine geçici olarak görevlendirilmektedirler.

Hepsininkendi illerinde evi ve kurulu düzeni olan bu kardeşlerimizin aile bütünlüğü kaybolmakta ve mağduriyet yaşanmaktadır. Göreve gönderildikleri il göç idarelerinin toplamda tamamının 1500 elamana ihtiyaç vardır.

Göçidaresi genel müdürlüğü 1500 yeni elaman aldığı takdirde bu kardeşlerimiz illerinde sürekli görevlendirilecek ve bu mağduriyetler son bulacaktır."dedi.

 



16 Haziran 2020 Sal� 18:21

http://www.urfa63haber.com/haber/ozyavuz-goc-idaresi-calisanlarin-sorunlarini-meclise-tasidi-12195.html