UYARILARA UYMADILAR ORMANLIK ALANI KÜLE ÇEVİRDİLER

Yapılan tüm uyarılara rağmen Piknik yerinde bıraktıkları ateş bir hektarlık alanı kül etti

UYARILARA UYMADILAR ORMANLIK ALANI KÜLE ÇEVİRDİLER

Yapılan tüm uyarılara rağmen Karaköprü ilçesinde bulunan Kent Ormanında Piknik yapan şahıslar tarafından yakılan mangal sonucu çıkan yangına Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yangın söndürme ekipleri tarafından yapılan müdahale sonucunda kısa sürede yangını söndürüldü. Kısa süre içinde yangının söndürülmesine bir hektarlık alan kül oldu.

 Çıkan yangın sonrası Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek'ten piknikçilere uyarı geldi. "Piknik yapacak vatandaşlar için belirlenmiş alanlar var, buraları kullanalım. Üç beş kişinin yaktığı mangal sebebiyle milli değerimiz olan ormanlarımızı harap etmeyelim" dedi.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek,orman yangınlarının en büyük üç sebebinin sigara izmaritlerinin yere atılması, anız yakmak ve bilinçsizce yapılan mangallar olduğunu belirterek, "Son olarak Karaköprü ilçemizde , mangal ateşi yüzünden bir yangın çıktı. yangının ardından uyarılarda bulundu. Piknik yapmak, eğlenmek tüm vatandaşlarımızın hakkı.

Ancak bunları yaparken de uymamız gereken kurallar olduğunu unutmamamız gerekiyor. Piknik yapacak vatandaşlar için belirlenmiş mesire alanları var. Buraları kullanalım. Üç beş kişinin yaktığı mangal sebebiyle milli değerimiz olan ormanlarımızı harap etmeyelim" dedi.



31 May�s 2020 Pazar 22:18

http://www.urfa63haber.com/haber/uyarilara-uymadilar-ormanlik-alani-kule-cevirdiler-12130.html