Başkan Gülebak,Basın Özgürlüğünde 154. Sırada Olması Utanç Verici

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) başkanı Tahir Gülebak 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülebak,Basın Özgürlüğünde 154. Sırada Olması Utanç Verici

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü tarafından her yıl yapılan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi' sıralamasında ülkemiz 180 ülke içerisinde 154. sırada yer aldığını belirten Gülebak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün kaybettiğimiz özgürlüklerin mücadele günü olduğunu vurguladı.

Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün olmadığı bir ortamda Dünya Basın Günü’nü kutladıklarını belirten Gülebak, “Biz bugün güç şartlar altında da olsa halkın haber alma hakkının engellenemeyeceğini haykırıyoruz. Dileğimiz, özgürlüklerin tam uygulandığı bir Türkiye’de 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlamaktır” dedi.

KAYBETTİĞİMİZ ÖZGÜRLÜKLERİN MÜCADELE GÜNÜDÜR 3 MAYIS

10 Ocak’lar, 24 Temmuz’lar gibi 3 Mayıs da bizler için, kaybettiğimiz özgürlüklerimiz için bir mücadele günüdür diyen Gülebak, “Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede mücadele veriyoruz.

Halkın haber alma hakkını engellemeyerek var gücümüzle mücadele edeceğiz. Basın mensuplarına şiddet uygulansa da pes etmeyeceğiz. Dileğimiz ve beklentimiz, özgür bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.



3 May�s 2020 Pazar 16:36

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-gulebakbasin-ozgurlugunde-154-sirada-olmasi-utanc-verici-12051.html