BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN İNSAN SAĞLIĞI İÇİN SIKI DENETİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, İl Hıfzısıhha Kurul Kararları çerçevesinde fırınlarda, restoran ve lokantalarda denetimler gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN İNSAN SAĞLIĞI İÇİN SIKI DENETİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde dezenfekte ve hijyen çalışmalarına devam ederken, zabıta ekipleri ise il genelinde denetimlerini sıklaştırdı. Rutin uygulamasının yanı sıra İl Hıfzısıhha Kurul Kararları çerçevesinde fırınlarda, restorant ve lokantalarda denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Zabıtası, tüm işletmeleri tüm detaylarına kadar inceleyerek uyarılarda bulundu. 

FIRINLARDA PARA ALIŞVERİŞİ YAPANLA GIDA SUNAN KİŞİLER AYRI OLACAK

Denetimlerine ilk olarak fırınlar ile başlayan Büyüşehir Zabıta ekipleri, tüm personelin maske ve eldiven kullanmasının zorunlu olduğunu bir kez daha belirterek özellikle para alış verişi yapan esnaf ile gıda ürünü sunan kişilerin ayrı olması gerektiğini tebligat etti. Denetimlerinde hijyen koşullarını da denetleyen Büyükşehir Zabıtası, bazı işletmelere yönelik yasal işlem başlatırken, insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyebilecek davranışlarda bulunan işletmelere yönelik denetimlerin önümüzdeki günlerde de süreceği belirtildi.

 

RESTORAN VE LOKANTALAR MASAYA SERVİS YAPMAYACAK

Gün boyu süren denetimlerde restoran ve lokantalarda da uygulamalarına devam eden Büyükşehir Zabıtası, işletmelerde masaya servis edilmemesi hususunu hatırlatarak mevcut işletmelerde masa açılmasının da geçici süre ile yasaklandığını tebligat etti. Yine restoran ve lokantalarda hijyen denetimini sıkı bir şekilde sürdüren Zabıtanın yaklaşımı vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

 

ZABITA, HER GÜN DENETİMİNİ SÜRDÜRECEK

Corona Virüse (COVID-19) karşı alınan önlemler kapsamında Büyükşehir Zabıtası, önümüzdeki günlerde de denetimlerine devam edecek. Her gün şehrin dört bir noktasında uygulamalar gerçekleştirecek Büyükşehir Zabıtası, insan sağlığını tehlikeye düşüren işletmelere yönelik yasal işlemlerini sürdürecek.



24 Mart 2020 Sal� 09:03

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-zabitasindan-insan-sagligi-icin-siki-denetim-12000.html