SURUÇ'TA UMREDEN DÖNENLERE SAĞLIK TARAMASI

Umre’den dönüşü yapan vatandalar memleketlerine dönerken Suruç İlce Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerde vatandaşları kontrol altında tutmak amacıyla evlerinde sağlık taramasından geçirdi.

SURUÇ'TA UMREDEN DÖNENLERE SAĞLIK TARAMASI

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 56 ülkede daha görülen Koronavirüs nedeniyle Çin, İran, Irak, İtalya ve Güney Kore'de uçuşlar durdurulurken, gece saatlerinde kutsal topraklardan gelen Umreciler termal kamera ile taramadan geçirilerek yurda giriş yaptı.

Umre’den dönüşü yapan vatandaslar memleketlerine dönerken Suruç Ilce Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerde vatandaşları kontrol altinda tutmak amacıyla evlerinde sağlık taramasından geçirdi.

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde, İlce Sağlık Müdürlüğü ekiplerince umreden dönen vatandaşların takibi için koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda ilçe merkezinde ekipler oluşturuldu.

Evde sağlık ve toplum sağlığı birimlerindeki çalışanlardan oluşturulan ekiplerdeki doktor ve sağlık çalışanları, umreden dönen vatandaşların evlerine giderek sağlık taraması yaptı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında gerekli önlemleri alan ekiplerce son 14 gün içerisinde umreden Suruç ilçesine gelen tüm vatandaşlar tek tek aranarak, evlerinde ziyaret edildi. Sağlık taramasinda umreden dönen vatandaşların ateşleri ölçülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kendilerine koruyucu maske ve ekipman dağıtılarak kesin izolasyon konusunda bilgilendirme eğitimi veriliyor.

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş' " ilçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin Sağlık taramalarına Umreden dönen vatandaslara yönelik bir şekilde rutin olarak devam edeceğini belirtti.



18 Mart 2020 �ar�amba 17:21

http://www.urfa63haber.com/haber/suructa-umreden-donenlere-saglik-taramasi-11969.html